Booking Experts logo
Toggle menu
Booking Experts logo
 / 
Wat je moet weten over.. boekhoudpakketten
Wietze
Geschreven door Wietze
Op 13 september 2017

Wat je moet weten over.. boekhoudpakketten

Samenvatting

Er zijn veel mogelijkheden om boekhouden zo efficiënt mogelijk te maken, bijvoorbeeld door een real-time koppeling met je reserveringssysteem. Zorg voor grip op je financiën door inzichtelijke en transparante rapportages en overzichten door koppelingen met je boekhoudpakket.

3 minuten

In het vorige blogartikel schreven we over het gemak met betrekking tot koppelingen met touroperators. In Blog #2 van de serie 'zoomen' we nu in op de verschillende boekhoudpakketten en koppelingen. De focus ligt op het analyseren van de verschillende mogelijkheden van hedendaagse reserveringssystemen. Een heel ander speelveld zul je nu wellicht denken, maar na het lezen van dit blog zul je hier waarschijnlijk een andere mening over hebben.

Net als bij het boeken van een vakantie via een touroperator, ligt de focus bij boekhoudpakketten steeds vaker op het aanbieden van gemak. De pakketten zijn steeds makkelijker te begrijpen en vereisen in sommige gevallen nog maar nauwelijks financiële of boekhoudkundige kennis. Aanjager van deze trend is bijvoorbeeld Moneybird; 'Het plezierigste boekhoudpakket voor de ondernemer'. Niet gek dus, dat er inmiddels al meer dan 150.000 maandelijks betalende klanten zijn overgehaald om gebruik te maken van hun steeds verder ontwikkelende tools.

Moneybird is een partij die zich van origine vooral richt op de kleinere ondernemer. Jij als vakantiepark (of je accountant) zult wellicht functionaliteiten te kort komen en je focussen op een uitgebreider pakket. Bekende spelers in Nederland zijn op dit moment bijvoorbeeld Twinfield, Exact Online, Snelstart en Multivers. Gezamenlijk zijn zij naar eigen zeggen verantwoordelijk voor meer dan 500.000 ondernemers, accountantskantoren en organisaties in Nederland.

Ontzettend interessant, aangezien een perfecte boekhouding een belangrijk onderdeel vormt in het fundament van je onderneming. Vandaar dat steeds meer reserveringssystemen mogelijkheden ontwikkelen om je boekhouding zo goed mogelijk te ondersteunen. Sommige systemen zorgen voor een mogelijkheid om een export van alle verkoopfacturen te maken. Andere systemen gaan verder en automatiseren je gehele verkoop administratie.

Van het automatisch verzenden van facturen, gratis koppelingen met betaalproviders zoals Mollie en Buckaroo, integratie met je kassa systeem, betalingsachterstanden, automatische herinneringen en journaalposten tot uiteindelijk een complete saldibalans en resultatenrekening. Allemaal real-time gesynchroniseerd met jouw boekhoudpakket. Het resultaat? Grip op je financiën en fantastische statistieken en inzichten. Bovendien zorgen deze ontwikkelingen een fikse korting op je rekening bij de accountant.

PS: Benieuwd wat accountants zeggen over automatiseren?

Loading video from Vimeo..

 1. Bekijk in het Engels
 2. Home
 3. Login
 4. Probeer gratis
 5. Prijzen
 6. Producten
 7. Reserveringssysteem
 8. CMS
 9. Diensten
 10. Zoekmachine optimalisatie
 11. Vertalingen
 12. Professionele fotografie
 13. Ervaringen
 14. Over ons
 15. Contact
 16. Werken bij ons
 17. API voor ontwikkelaars
 18. Blog
 19. Training
 20. Privacyverklaring
 21. Data veiligheid
 22. Ontwikkeling aanvragen
 23. Recrontopleverancier

Meld je aan voor jouw gratis 14 daagse proefperiode