Booking Experts logo
Toggle menu
Booking Experts logo
 / 
Wat je moet weten over.. touroperators
Wietze
Geschreven door Wietze
Op 31 augustus 2017

Wat je moet weten over.. touroperators

Samenvatting

Koppelen met touroperators kan direct, zonder kosten en zonder gezeur; geheel geautomatiseerd je beschikbaarheid en prijzen communiceren met Booking.com, Expedia, AirBnB en nog 10+ andere touroperators.

2 minuten

Lampen die automatisch aan gaan als je thuis komt, bij het verzenden van een mail automatisch een taak aanmaken voor een follow-up of een koffieapparaat dat 's ochtends je koffie al klaarzet voordat jij uit bed bent. Met de juiste tools is het tegenwoordig allemaal mogelijk en ook nog eens ontzettend simpel. De huidige generatie snakt naar 'gemak'.

Partijen als Booking.com zagen deze behoefte jaren geleden al. Niet eindeloos speuren op allerlei verschillende websites, maar al het aanbod op 1 website. Vanuit daar binnen 3 stappen gemakkelijk kunnen boeken en gaan! Dagelijks verwerkt de organisatie inmiddels meer dan 1.200.000 reserveringen tegen vrij gunstige tarieven, bizar! Reden genoeg om ook jouw aanbod te vermelden op deze websites, toch?

Je aanbod op je eigen website vermelden én op de website van Booking.com is op zich niet zo'n probleem, binnen een half uurtje sta je online. Wel brengt een vermelding op twee websites wat extra werk met zich mee om te voorkomen dat je dubbele boekingen krijgt. Daarnaast moet je al het werk dubbel doen, denk hierbij aan beschkbaarheid en prijzen veranderen, foto's updaten, etc..

Nu doet zich tegenwoordig zelfs de mogelijkheid voor om je aanbod niet alleen bij Booking.com, maar ook bij partijen als Belvilla, Expedia, AirBnB, Heerlijkehuisjes en nog 10+ andere touroperators aan te bieden. Het managen van al deze verschillende websites wordt al snel een dagtaak. Laat dát nou net niet de bedoeling zijn. Dit moet gemakkelijker; geheel automatisch.

Dat klinkt leuk, toch? Nou, dat is het ook! Tegenwoordig zijn de API-koppelingen (de technische kant besparen we jullie. Toch interesse? klik!) die het mogelijk maken om real-time je beschikbaarheid en prijzen te communiceren met al deze partijen, tegelijkertijd en zonder dat je hier iets aan hoeft te doen. Nooit meer dubbele boekingen en jouw accommodatie staat op alle voor jou interessante websites. 

Reserveringssystemen gaan op verschillende manieren om met deze mogelijkheden. De meeste partijen zijn op dit moment nog niet zo ver dat zij directe koppelingen kunnen maken, andere partijen gebruiken een 'channel manager' en betalen dus commissie over elke boeking, ergens tussen de 1% en 2% van de totale waarde van de boeking. En dan is er nog een partij die de koppelingen met touroperators allemaal direct én kosteloos aanbiedt ;-).

PS: hieronder een korte video waarin we uitleggen hoe de koppelingen werken.

Loading video from Vimeo..

 1. Bekijk in het Engels
 2. Home
 3. Login
 4. Probeer gratis
 5. Prijzen
 6. Producten
 7. Reserveringssysteem
 8. CMS
 9. Diensten
 10. Zoekmachine optimalisatie
 11. Vertalingen
 12. Professionele fotografie
 13. Ervaringen
 14. Over ons
 15. Contact
 16. Werken bij ons
 17. API voor ontwikkelaars
 18. Blog
 19. Training
 20. Privacyverklaring
 21. Data veiligheid
 22. Ontwikkeling aanvragen
 23. Recrontopleverancier

Meld je aan voor jouw gratis 14 daagse proefperiode