Booking Experts logo
Toggle menu
Booking Experts logo
 / 
Wat je moet weten over.. automatisering
Wietze
Geschreven door Wietze
Op 9 november 2017

Wat je moet weten over.. automatisering

Samenvatting

Automatisering zorgt in veel gevallen voor tijdswinst, dat is een gegeven. Helaas worden de mogelijkheden in de recreatiebranche vaak over het hoofd gezien of maakt men er simpelweg nog geen gebruik van. Door middel van dit blog, willen je uitnodigen een kijkje te nemen in de wereld van nieuwe mogelijkheden.

3 minuten

Van een auto die zich automatisch 'update' terwijl hij in je garage staat, naar een grasmaaier die je gazon perfectioneert terwijl jij op je werk bent, tot een 'warm welkom' als je thuis komt door de NEST® thermostaat. Drie voorbeelden van slimme innovaties die het alledaagse leven een stukje makkelijker kunnen maken. Een link met een recreatiebedrijf is niet direct aan te wijzen. Of toch wel? 

Wij denken van wel. Het zijn namelijk allemaal innovaties die ervoor zorgen dat jij je kunt richten op wat er écht belangrijk is. In de recreatiebranche is dit zonder meer zorgen voor een geweldig verblijf van je gasten. Techniek kan ervoor zorgen dat jij bepaalde handelingen niet hoeft te doen, dit resulteert in gemak, een tijdsbesparing én ontzorging door taken automatisch uit te voeren.  

Maar hoe?! Dat is natuurlijk de hamvraag. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Het automatisch aanmaken van (credit)facturen, herinneringen, financiële overzichten zoals een saldibalans en resultatenrekening tot alle openstaande posten. Wanneer dit vervolgens gekoppeld is aan je boekhoudpakket hoef je alleen nog maar controles uit te voeren;
 • Allotments? Overboekingen? Overtypen van reserveringen? Verleden tijd. Touroperators maken een directe koppeling met je reserveringssysteem en zien precies wat de beschikbaarheid en prijs is van elke willekeurige periode;
 • Van het schoonmaakteam en technische dienst tot de ontbijtservice; iedereen zijn eigen takenlijst waar direct taken te zien zijn. Uitvoeren en afstrepen. Alle taken uitgevoerd? Top. De receptie krijgt de melding dat de gast kan worden ingecheckt;
 • Betalingen inlezen vanuit de bank? Niet nodig, een real-time koppeling met een betaalprovider biedt de uitkomst. Zo weet je precies wie er betaalt heeft, op welk moment en welk bedrag er eventueel nog open staat;
 • Managementinformatie; vitaal voor je bedrijfsvoering! Helaas ontbreekt de informatie vaak of is de informatie incompleet terwijl het allemaal in je systeem zit! Je moet eruit kunnen halen wat erin zit, in een oogopslag weet wat je bezetting, gemiddelde nachtprijs en huidig resultaat ten opzichte van vorig jaar is. 

Nog meer weten? We vertellen je graag meer over onze mogelijkheden tijdens een vrijblijvende presentatie. Dit kan trouwens ook vanuit je 'luie stoel', zo via het internet. Robin vertelt je hier hoe je een accommodatie aanmaakt en deze automatisch op je website komt te staan middels Booking Experts. 

Klinkt goed, toch? Han van Wegen van Vakantiepark EigenWijze vertelt over zijn ervaringen met automatisering..

Loading video from Vimeo..

"Enkel de tijdsbesparing maakt het de investering al waard"

Han van Wegen | Vakantiepark Eigen Wijze

 1. Bekijk in het Engels
 2. Home
 3. Login
 4. Probeer gratis
 5. Prijzen
 6. Producten
 7. Reserveringssysteem
 8. CMS
 9. Diensten
 10. Zoekmachine optimalisatie
 11. Vertalingen
 12. Professionele fotografie
 13. Ervaringen
 14. Over ons
 15. Contact
 16. Werken bij ons
 17. API voor ontwikkelaars
 18. Blog
 19. Training
 20. Privacyverklaring
 21. Data veiligheid
 22. Ontwikkeling aanvragen
 23. Recrontopleverancier

Meld je aan voor jouw gratis 14 daagse proefperiode