Booking Experts logo
Toggle menu
Booking Experts logo
 / 
Wat je moet weten over.. werken in de cloud
Maureen
Geschreven door Maureen
Op 5 oktober 2017
LinkedIn

Wat je moet weten over.. werken in de cloud

Samenvatting

Een overstap maken naar een cloudoplossing voor jouw reserveringssysteem is onvermijdelijk. Werken in de cloud is efficiënt, veilig, snel en tegenwoordig voor een groot deel van de Nederlandse bedrijven 'gesneden koek'. In dit blog vertellen we waarom ook jij een overstap gaat maken, binnenkort of in de toekomst.

4 minuten

Laten we beginnen bij het begin: wat is de ‘cloud’? Wikipedia geeft de volgende definitie: “De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt. De gebruiker hoeft geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud.” 

Een aantal praktische voorbeelden van oplossingen in de cloud zijn bijvoorbeeld: 

 • Google Docs: De documenten die je daar aanmaakt staan niet langer op je computer maar worden ergens, je hebt geen idee waar, opgeslagen maar zijn toch alleen door jou te benaderen. 
 • Facebook: het updaten van je status (en het bekijken van die van je vrienden) doe je in de cloud. 
 • Online bankieren: Het checken van je banksaldo op je telefoon? Ook deze informatie komt op je beeldscherm te staan vanuit de cloud.

Waarom software wordt aangeboden in een cloudoplossing? Het is efficiënt en dus goedkoper, snel en een stuk veiliger. Nog niet overtuigd? Hieronder 5 redenen waarom je als bedrijf moet kiezen voor een 100% cloudoplossing.

 • Geen moeilijke updates. Ken je het nog? Je softwareleverancier heeft een update uitgevoerd en nu krijg je hier een dvd of cd van toegestuurd; succes ermee! Elke kleine update kost tijd terwijl een cloudoplossing altijd up-to-date wordt gehouden zonder dat je er iets van merkt. Je software is dus altijd up-to-date met de laatste technieken en je hebt er zelf geen werk mee, je merkt het niet eens. Tesla (de autofabrikant) verricht op deze manier zelfs onderhoud aan je auto terwijl deze in de garage staat.
 • Direct verder werken bij nieuwe apparatuur. Switchen van laptop, telefoon, provider of kantoor? Met een goede cloudoplossing geen enkel probleem. Geen ellende met het installeren van nieuwe systemen, CD’s, etc.. Je start je laptop simpelweg weer op en gaat verder op de plek waar je gebleven bent. 
 • Bereikbaarheid. Je bent niet meer afhankelijk van je werkplek. Werk je in de cloud dan kun je met je laptop of zelfs mobiele telefoon overal ter wereld inloggen en verder met je werk.
 • Veilig. Enkele bekende, veel voorkomende risico’s: brand waarmee computers en je dataserver is vernield. Hoe herstel je al je data? Je medewerker neemt een laptop met alle geïnstalleerde software mee naar huis en vergeet deze van de achterbank te halen. De laptop wordt gestolen en al je data dus ook. Wordt je data in de cloud opgeslagen dan sluit je al deze risico’s uit. Je hebt altijd, waar ook ter wereld, toegang tot je eigen data.
 • Effectief. Werk je met meerdere medewerkers aan een project kun je in de cloud gemakkelijk verwijzen naar een document en daar gezamenlijk aan werken. De tijd van het over en weer sturen van bestanden en daarop aangepaste bestanden is geweest. Geen onduidelijkheid meer wat nou het juiste bestand is. In de cloud werkt iedereen op dezelfde plek, dit zorgt voor eenheid, inzichtelijkheid en flexibiliteit.

Toch zijn er nog veel bedrijven, ook in de Nederlandse leisure branche, angstig om een overstap te maken. Ze zijn bang dat de veiligheid van hun data in het geding komt omdat de data niet meer ‘tastbaar’ en ‘dichtbij’ opgeslagen wordt. Door dit artikel hopen we de angst om de overstap te maken weg te nemen. De cloud is de veiligste, goedkoopste en meest efficiënte manier om je data op te slaan. Als Booking Experts werken we net als een groot deel van het Nederlandse bedrijfsleven al jaren in de cloud.

PS: Benieuwd wat Ruud vertelt over onze werkwijze in de cloud?

Loading video from Vimeo..

 1. Bekijk in het Engels
 2. Home
 3. Login
 4. Probeer gratis
 5. Prijzen
 6. Producten
 7. Reserveringssysteem
 8. CMS
 9. Diensten
 10. Zoekmachine optimalisatie
 11. Vertalingen
 12. Professionele fotografie
 13. Ervaringen
 14. Over ons
 15. Contact
 16. Werken bij ons
 17. API voor ontwikkelaars
 18. Blog
 19. Training
 20. Privacyverklaring
 21. Data veiligheid
 22. Ontwikkeling aanvragen
 23. Recrontopleverancier

Meld je aan voor jouw gratis 14 daagse proefperiode