← Alle artikelen

Alles over de update van het nieuwe reserveringsscherm

1578386919 013l8556 bewerkt
Mustafa
13 Dec '21
In de nacht van 15 op 16 december zullen wij een nieuwe update van Booking Experts brengen waarbij het reserveringsscherm een volledige make-over krijgt. Dit nieuwe design is weer een stap dichter bij het aanbieden van groepsboekingen binnen Booking Experts. In deze update heeft veel tijd gezeten en hier is goed over nagedacht en de versie die wij jullie zullen aanbieden biedt vele verbeteringen ten opzichte van het huidige reserveringsscherm. We leggen je graag uit hoe deze update tot stand is gekomen.

Waarom is deze update nodig?

Voordat we je alle ins en outs vertellen van het nieuwe reserveringsscherm, vinden we het erg belangrijk dat je snapt waarom wij deze aanpassingen gaan doen. Ten eerste is deze update een grote stap richting het mogelijk maken van groepsboekingen. Om dit mogelijk te maken, is het van belang dat het reserveringsscherm een andere indeling krijgt. Op deze manier kunnen we bij de volgende updates de volgende stappen voor groepsboeken eenvoudig toevoegen.

Andere wensen waren dat het wijzigen van een reservering vereenvoudigd kon worden door dit meer per onderwerp uiteen te splitsen. Ook merkten we dat de betaalstatus een van eerste dingen is die gecheckt wordt en dat het onhandig is dat deze onderaan het huidige reserveringsscherm staat. Tevens zorgen de vele verschillende facturen, vooral bij wijzigingen, nog wel eens voor onduidelijkheid. Op deze onderwerpen is er dus winst te behalen.

1639399614 reservering b17283213455 booking experts nori booking experts nori 2021 12 13 13 20 52

Wat is er verbeterd bij deze update?

Aan de hand van bovenstaande aandachtspunten zijn het design en de functionaliteiten van deze update vormgegeven. Een van de grootste wijzigingen is dat er voortaan geen losse facturen meer aangemaakt worden wanneer je iets extra’s opboekt (een oude factuur, vervolgens een creditfactuur en daarna een nieuwe factuur). De factuur wordt een bestelling. Alles wat geboekt wordt tijdens het reserveren of als extra later wordt toegevoegd, wordt onderdeel van de bestelling. Het toevoegen van extra's aan een reservering is één van de meest gedane handelingen binnen het reserveringsscherm. Om deze stap te vergemakkelijken is er besloten om extra's hun eigen plek te geven. Hiermee kun je zoeken naar extra's, meerdere kostenposten tegelijk toevoegen én gewenste voorkeuren, zoals dieetwensen, noteren.

1639399685 reservering b17283213455 booking experts nori booking experts nori 2021 12 13 13 29 10

Ook nieuw is de knop Markeer als bevestigd. Vaak wordt er na het reserveren nog iets gewijzigd aan de bestelling, bijv. door het toevoegen van extra’s, maar wil je niet altijd de gast op de hoogte brengen met weer een nieuwe factuur. Hiervoor wordt nu door gebruikers de optie Handmatig versturen gebruikt. Dit proces hebben we vergemakkelijkt door de knop Markeer als bevestigd toe te voegen. Zo kun je met één druk op de knop alle gemaakte wijzigingen bevestigen én wordt er een nieuwe factuur gemaakt zonder de gast hier via de mail van op de hoogte te stellen. Uiteraard kun je de gast nog steeds een bevestiging en factuur per mail sturen. De Markeer als bevestigd knop komt er extra bij. Een andere nieuwe toevoeging is dat de betaling wordt berekend over de totale bestelling en niet meer per factuur. Het is dan één factuur dus ook één betaalstatus. De groene balk zal ook hoger in het reserveringsscherm geplaatst worden voor een beter overzicht. Ook maakt deze wijziging het mogelijk om te factureren bij vertrek, een veelgehoorde wens van onze gebruikers.

1639403696 reservering b17283213455 booking experts nori booking experts nori 2021 12 13 14 54 11

Bovendien wordt een reservering nu minder gevoelig voor boekhoudkundige fouten: het is straks niet meer mogelijk om standaard de prijs van een factuurregel op de bestellijst te wijzigen. Hiervoor introduceren we Variabele kostenposten. Hierin kun je aangeven dat de prijs van de desbetreffende kostenpost bewerkbaar moet zijn. Bij alle andere kostenposten blijft de ingestelde prijs op de bestellijst én dus op de factuur staan. Een andere nieuwe feature die we met de update introduceren is Korting. Met Korting kun je op basis van een percentage of vast bedrag korting toevoegen aan een factuurregel. Hiermee blijft de oorspronkelijke prijs van de kostenpost behouden. Zo blijf je altijd zien wat de prijsontwikkeling is geweest, wel zo praktisch!

1639399764 reservering b17283213455 booking experts nori booking experts nori 2021 12 13 13 33 18

Ook brengt de nieuwe update een verbeterd overzicht van wat er moet gebeuren bij het inchecken en uitchecken. Doordat de Te controleren icoontjes nu bovenaan het reserveringsscherm staan, kun je in één oogopslag zien wat er nog moet gebeuren en kun je direct de benodigde handelingen uitvoeren. Daarnaast zijn wijzigingen binnen het reserveringsscherm eenvoudiger te maken doordat de informatie nu meer gegroepeerd staat. Hierdoor kun je per groep wijzigingen aanbrengen. De boeker wordt bijvoorbeeld aangepast bij Boeker en de accommodatie bij Verblijf, zo heeft alles een logische plek.

1639399793 reservering b17283213455 booking experts nori booking experts nori 2021 12 13 13 34 07

Tevens zul je in het hoofdscherm van alle reserveringen na de update een nieuwe sectie vinden, namelijk Onbevestigde wijzigingen. Hier vind je alle reserveringen waar een aanpassing in de bestelling is gedaan maar die nog niet bevestigd zijn naar de gast. Zo kun je altijd checken dat de wijziging van een reservering goed is afgerond. En ten slotte is de mobiele weergave verbeterd. Doordat de informatie nu veel meer gegroepeerd staat, is de mobiele weergave van het reserveringsscherm ook verbeterd. Zo vind je veel sneller de informatie die je nodig hebt en voer je de gewenste handelingen uit op jouw mobiele apparaten.

1639399849 1 reservering met onbevestigde wijzigingen booking experts nori booking experts nori 2021 12 13 13 37 14

Wat kun je nog meer verwachten in de toekomst?

Zoals je weet, zitten wij bij Booking Experts nooit stil. We luisteren altijd naar jouw suggesties en daaruit komen updates zoals deze voort. De huidige update brengt ons ook weer een stap dichter bij het maken van groepsboekingen. Het nieuwe design van het reserveringsscherm maakt het mogelijk om hier straks meerdere reserveringen met hun bijbehorende bestellingen aan toe te voegen. Een andere update die er in de toekomst aankomt, is dat het reserveringsformulier er tussenuit wordt gehaald wanneer je een boeking maakt via het planbord. Dit scheelt veel clicks en vereenvoudigd het reserveringsproces. In de plaats komt er een makkelijkere manier om boekergegevens te vinden en die te koppelen aan een reservering.

Op de achtergrond zijn we ook continue bezig met andere updates van Booking Experts en het ParkCMS, van groot (zoals deze update) tot klein. Doordat wij blijven innoveren en doorgroeien, kun jij ook steeds verder automatiseren en doorgroeien!

Binnenkort geven we je ook nog meer informatie over deze update middels supportartikelen en natuurlijk onze eigen experts die voor jou klaar staan om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden.

Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.