NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
English
English
Home
Inspiratie
Bijzondere overnachtingsmogelijkheden: Waar liggen kansen?

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden: Waar liggen kansen?

Nikki
11 september 2023
Leestijd 6 min

Een bijzondere overnachting is een hele belevenis voor vakantiegasten. Veel van onze gebruikers bieden een selectie aan van bijzondere overnachtingsmogelijkheden. We delen graag een aantal unieke overnachtingsmogelijkheden waar jij je door kunt laten inspireren en delen wat trends met je. Ook gingen we met Vipio, een boekingsplatform gericht op bijzondere overnachtingen, in gesprek om erachter te komen wat er precies onder ‘bijzonder overnachten’ valt en waar je zo’n bijzondere overnachting vindt.

 

Wat is een bijzondere overnachting?

 

Een bijzondere overnachting kan vanalles zijn. Wat bijzonder is, verschilt natuurlijk per persoon. Maar globaal gezien zijn er een aantal criteria waar een bijzondere accommodatie aan herkent kan worden. Vipio heeft ze voor ons uiteen gezet: De ligging, het interieur en/of het type accommodatie. De ligging kan van een normale accommodatie al snel een bijzondere overnachting maken. Ligt de accommodatie bijvoorbeeld aan het water of midden in het bos? Een bijzondere plek kan een verblijf erg speciaal maken. De inrichting speelt ook een rol, is een accommodatie volledig gethematiseerd in de stijl van een kunstenaar of juist historisch ingericht? Dan valt dit in positieve zin op! En ten slotte maakt het type accommodatie een overnachting bijzonder. Wat dacht je bijvoorbeeld van overnachten in een kerk, boomhut, silo, hijskraan, tiny house of pipowagen? En dan hebben we alleen nog maar het topje van de ijsberg aangestipt!

 

vipio

 

Vipio ziet dat de huidige generatie twintigers veel meer een belevenis zoeken. Deze behoefte wordt per generatie sterker. Goedkoop is niet meer de belangrijkste factor en het is te zien dat parken hierop inspelen met tiny houses en wellness opties. Door te kijken waar je een extra beleving aan een overnachting kunt toevoegen, kun je deze overnachting bijzonder maken. Je kunt vervolgens ook meer vragen voor zo’n overnachting. Een waardevolle upsell dus zowel voor jou als recreatieondernemer als de vakantieganger die op zoek is naar iets unieks.

Ook duurzaamheid is een relevant thema in de recreatie, we schreven er eerder dit voorjaar al een blog over. Maar een combinatie van duurzaamheid en bijzonder overnachten is iets wat we regelmatig terug zien komen in de branche en bij onze gebruikers. Extreem luxe woningen met wellness maar ook met zonnepanelen en slimme domotica of een tiny house gemaakt van klimaatneutrale bouwmaterialen met een minimalistische inrichting: vakantiegangers zijn er steeds meer naar op zoek.

 

Laat je inspireren door bijzondere accommodaties van Booking Experts gebruikers

 

Aan de hand van de richtlijnen van Vipio hebben wij enkele noemenswaardige accommodaties van onze gebruikers waar we je graag door laten inspireren:

  • Wellness. Wanneer een vakantiehuis over wellness beschikt, heb je al een streepje voor op de ‘bijzondere overnachting’-checklist. Denk aan een sauna, hottub en/of bubbelbad. Wellness vind je bij erg veel van onze gebruikers. Park Berkenrhode,
    Hof van Salland, TopParken, Recreatielandgoed de IJsvogel en Onthaasten in de Achterhoek bieden deze optie al volop aan.
  • Tiny houses. Klein en knus overnachten in een tiny house doe je op veel vakantieparken en campings. De inrichting kan zeer luxe zijn of juist back-to-basic. Tiny houses vind je bij steeds meer van onze gebruikers waaronder Vakantiepark Ackersate, Oesterdam Resort en MarinaParken.
  • Duurzame Wikkelhouses. Deze vakantiehuizen zijn gemaakt van duurzame materialen en grotendeels biologisch afbreekbaar. Zo vind je onder andere karton terug in deze vakantiehuisjes. Deze gave bijzondere huisjes vind je bijvoorbeeld bij Vakantiepark De Klepperstee en Vakantiepark Beerze Bulten.
  • Directe ligging aan het water. Wat is er nu fijner dan vanuit je vakantiehuisje direct het water in te duiken, je boot in te stappen of hengel uit te gooien? Grenst jouw park aan water? Koppel dit aan een accommodatie en maak deze bijzonder! Tusken de Marren, Oesterdam Resort, Strandweelde en MarinaParcs bieden dit onder andere aan.
  • Gethematiseerde accommodaties. Hier kent je creativiteit geen limiet! Maar idealiter kies je iets dat bij je omgeving of doelgroep past. Zo heeft Recreatiepark Duinhoeve een Vincent van Gogh chalet gezien de Brabantse herkomst van de bekende schilder. En bij Vakantiepark Mölke vind je diverse gethematiseerde kinderbungalows met thema’s als voetbal, ridders en prinsessen en de boerderij.
  • Logeren op hoogte. Wat dacht je van een vakantiehuis op palen, boomhut of skycabin? Door letterlijk de hoogte in te gaan, valt je accommodatie op tussen het ‘standaard’ aanbod. Camping de Koeksebelt met hun Ooievaarsnest, Camping Vreehorst en Camping Si-Es-An met hun Skycabins en Sandberghe met hun Heydehuizen op palen gingen je al voor!

bijzonder overnachtingen

Zelf een bijzondere accommodatie aan je aanbod toevoegen

 

Een bijzondere accommodatie in je verhuuraanbod heeft diverse voordelen. Ten eerste natuurlijk zichtbaarheid. Een bijzondere accommodatie valt op. Goed beeldmateriaal ondersteunt dit. Op je website, social media uitingen (en advertenties!) en bij touroperators: oriënterende vakantiegangers zien jouw accommodatie boven het maaiveld uitsteken. Hier kan je volledige park van profiteren. Want eenmaal in beeld bij een nieuwe vakantieganger, is de kans groot dat ze ook de rest van je aanbod én park zullen bekijken en eerder geneigd zijn een boeking te maken.

Ten tweede opent een bijzondere accommodatie ook deuren naar nieuwe touroperators die zich specialiseren in bijzonder overnachten. Vipio is hier een goed voorbeeld van. Het is namelijk soms erg lastig om bij ‘algemene’ touroperators een bijzondere accommodatie te vinden. Mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders boeken dus graag bij een gespecialiseerde touroperator. Een speciaal team bij Vipio beoordeelt de aangeboden accommodaties altijd handmatig. Hierdoor blijft het aanbod altijd bijzonder en/of uniek. Nog een voordeel: Vipio is sinds kort ook aanwezig op de internationale markt, je accommodaties zijn dus zichtbaar voor Duitse, Engelse en Franse vakantiezoekers.

 
 

Booking Experts en Vipio

 

Vipio heb je nu regelmatig horen vallen. Deze touroperator is direct gekoppeld met Booking Experts middels een app in onze App Store die ze zelf hebben gebouwd. Vipio is drie jaar geleden ontstaan vanuit het probleem dat er op de bekende platformen moeilijk wat bijzonders te boeken was. Dus dit zijn ze zelf gaan doen! De zoektocht is nu minder lang wanneer mensen op de website terecht komen, ze zijn immers al op zoek naar iets bijzonders.

Wil je ook met Vipio werken? Dan gaan hier een aantal stappen aan vooraf. Ten eerste neem je contact op met Vipio om te checken of jouw accommodaties bijzonder genoeg zijn. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Neem vooral ook even een kijkje op hun website om te ontdekken welk soort accommodaties op het platform van Vipio past. Bij een ‘ja’ kun je je via de app in Booking Experts verder aanmelden, je krijgt dan automatisch een account. Vipio maakt vervolgens de accommodaties op hun website voor jou aan als extra service, uiteraard houd je zelf de eindcontrole. Door de automatische koppeling met de kalender en prijzen wordt dit vanzelf ingeladen, daarna kun je live! Pak jij deze kans als het op bijzondere overnachtingen aankomt?

Related content

You might be interested

Haal alles uit je PMS met onze thematrainigen.

Heb je een vraag over Booking Experts? Dan komt deze terecht bij het Customer Success Team. Door deze vragen te...

Leestijd 2 min

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min