← Alle artikelen

Booking Experts Academy: De Academy door de ogen van student Britt

Maureen
02 Dec '21
De Booking Experts Academy wordt ondertussen al gebruikt op diverse scholen. Waaronder op het Landstede MBO. Via een docent van het Landstede kwamen we in contact met Britt, een gemotiveerde studente van de opleiding Leisure Hospitality. Britt heeft via haar opleiding de Booking Experts Academy gevolgd. In deze blog vertellen we je graag meer over haar ervaring met de Booking Experts Academy en welke voordelen dit haar gegeven heeft.

De Booking Experts Academy door de ogen van Britt

Enige tijd geleden kwamen we via Hayo van der Kamp, docent van het Landstede MBO, in contact met Britt van Olst. Britt is 17 jaar en volgt de opleiding Leisure Hospitality niveau 4 in Zwolle 👩‍🎓. Ze zit in het tweede jaar van deze driejarige opleiding. Het reizen, de gastvrijheid en het stukje management is wat haar aantrok en waardoor ze besloot deze opleiding te gaan volgen. Britt is veel bezig met school en houdt van sporten en leuke dingen doen met haar vriendinnen. Via haar opleiding heeft ze de Booking Experts Academy gevolgd. We zijn erg benieuwd hoe ze dit ervaren heeft en welke voordelen haar dit heeft gebracht. Daarom ging Maureen in gesprek met Britt 🎤.

Kende je Booking Experts al of had je al eens met een ander reserveringssysteem gewerkt?

Ik kende Booking Experts niet. Ik dacht eerst dat het hetzelfde was als Booking.com toen het op het lesprogramma verscheen. Ik had nog niet eerder bij een vakantiepark of camping gewerkt en ben dus ook niet in contact gekomen met een ander reserveringssysteem. Het was helemaal nieuw voor mij. Ik vond het heel bijzonder en leuk dat jij zelf kwam voor de introductieles om te vertellen wie jullie zijn en hoe jullie zijn ontstaan. Daardoor begon het al een beetje bij ons als studenten te leven. Het voelde echt alsof we klaargestoomd werden voor iets nieuws. Eerst dacht ik: hoe moeilijk kan het zijn om een reservering maken 🤷? Maar toen ik bezig was met de Academy kreeg ik pas door wat er allemaal bij komt kijken. Het is niet alleen een reservering. We werden hiermee echt goed voorbereid op onze stage 🚀.

Wat vond je van de Academy? Wat vond je leuk of juist minder leuk?

Wat ik erg leuk vond aan de Academy is dat het niet alleen lesstof was. We konden daadwerkelijk iets uitvoeren 👩‍💻. Zelf gasten en reserveringen aanmaken was erg leuk. Dat geldt ook voor het werken met het planbord, waarin je gewoon reserveringen kon verplaatsen. Alle onderdelen waar ik met mijn stage mee in contact kwam, werden ook uitgebreid besproken in de Academy. Het voelde ook echt in verhouding. We hebben veel gewerkt met het planbord en het maken van reserveringen en dat is toch waar je het meeste mee in contact komt tijdens het frontoffice werk. Wat ik verder heel fijn vond is dat je op je eigen tempo kan werken, waar je maar wil 💻. Soms ging je thuis even verder en was je zo lekker bezig, dan wilde je gewoon niet stoppen!

Zou je de Academy aanraden?

Jazeker! Ik zou het studenten en scholen aanraden de Booking Experts Academy op te nemen in het lesprogramma 📚. De Academy gaf mij zelfvertrouwen op stage. Met stage is natuurlijk alles al nieuw. De opleiding is nieuw, de omgeving is nieuw, dat is best spannend allemaal. Ik heb veel profijt gehad van de lesstof, want ik kon naar binnen lopen en had de benodigde kennis van processen rondom het frontoffice werk al in de zak! Ik heb zelf stage gelopen bij een bedrijf dat met Booking Experts werkt, dus dat gaf mij extra voordeel ✅. Ik weet ook van mijn klasgenoten die bij andere bedrijven stage hebben gelopen dat het hen ook veel voordeel heeft opgeleverd. De Academy leert je de flow van het frontoffice werk: je weet waar je in een reserveringssysteem moet zijn voor welke informatie.

Nadat Britt de Academy heeft afgerond ging ze goed voorbereid op stage. Hoe ze dit heeft ervaren komen we in de volgende blog op terug!

Ook benieuwd naar de Booking Experts Academy? Neem dan contact met mij op via maureen@bookingexperts.nl, ik kom graag met je in contact!

Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.