NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Partners
Booking Experts introduceert lessen op ROC van Twente

Booking Experts introduceert lessen op ROC van Twente

Maureen
15 september 2023
Leestijd 2 min

De afgelopen weken introduceerden wij met succes ons alles-in-1 reserveringssysteem bij eerstejaarsstudenten van de MBO opleiding Travel, Leisure & Hospitality. Ons doel? Studenten een modern systeem aanbieden om hun basiskennis te vergroten en om beter aan te sluiten op systemen in de praktijk.

 

 

Wij willen graag een bijdrage leveren aan het leerproces rondom reserveringssystemen voor de recreatiebranche. In november 2018 is hiervoor het eerste contact gelegd met ROC van Twente. Voorheen werkten studenten van de MBO opleiding Travel, Leisure & Hospitality met een verouderd reserveringssysteem. Gebruikers van Booking Experts merkten bij een aantal stage-ervaringen op dat dit systeem niet aansloot op de moderne systemen die ze in de praktijk gebruiken.

Dat moet beter kunnen, dachten wij. Daarom introduceerden wij Booking Experts op ROC van Twente: ons alles-in-1 reserveringssysteem, volledig in de cloud en waar alle studenten tegelijkertijd mee kunnen werken. Het doel van de lessen is om studenten de basis van het reserveringssysteem te leren. Zo kunnen zij sneller en gemakkelijker taken van bijvoorbeeld een receptionist(e) op een vakantiepark uitvoeren: een win-win situatie voor de studenten én onze gebruikers.

 

roc 2

Booking Experts Academy Basis

In een periode van tien weken werkten bijna 100 eerstejaarsstudenten aan de Booking Experts Academy Basis. Samen met de leraressen van ROC van Twente behandelden we alles rondom het dagelijks werk als receptionist(e) op een vakantiepark. In de academy kwamen zeven hoofdstukken met vragen en opdrachten aan bod om de studenten wegwijs te maken binnen Booking Experts.

Voorbeelden van vragen die voor een receptionist(e) van belang zijn:

  • Hoe maak je een reservering?
  • Hoe check je gasten in en uit?
  • Wat moet er gebeuren voordat je een gast incheckt? 

Met soortgelijke vragen brachten wij samen een concern in kaart. Wat is een vakantiepark, camping of hotel, wat komt hier allemaal bij kijken en wat zijn de taken van een receptionist(e)?

Bijna 100 Booking Experts certificaten

Na tien leuke en leerzame weken mochten bijna 100 eerstejaarsstudenten hun welverdiende certificaat in handen nemen. Zij toonden aan genoeg kennis te hebben over het alles-in-1 reserveringssysteem van Booking Experts. Kortom: zij zijn klaar voor een stage als receptionist(e) op de vakantieparken van onze gebruikers!

Wij kijken met enthousiasme terug op de afgelopen weken en zijn enorm trots op alle studenten die hun certificaat hebben behaald. Vanwege het grote succes willen wij de lessen ook voortzetten op andere scholen en een nieuwe academy ontwikkelen voor tweede- en derdejaarsstudenten.

certificaten

 

Related content

You might be interested

Haal alles uit je PMS met onze thematrainigen.

Heb je een vraag over Booking Experts? Dan komt deze terecht bij het Customer Success Team. Door deze vragen te...

Leestijd 2 min

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min