NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Marketing
Boost de eigen website boekingen met Google Hotel Ads

Boost de eigen website boekingen met Google Hotel Ads

Leon
18 september 2023
Leestijd 3 min

In de recreatiebranche is het mogelijk om te adverteren via Google Hotel Ads. Hoewel de naam anders doet vermoeden is Google Hotel Ads naast hotels ook beschikbaar voor vakantieparken en campings. De afgelopen 3 jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van deze vorm van adverteren en we zien dan ook bij alle recreatiebedrijven een groei in boekingen via Google Hotel Ads. Een gemiste kans als je als vakantiepark of camping hier nog geen gebruik van maakt!

 

Waar wordt Google Hotel Ads getoond?

 

Google Hotel Ads worden getoond in Google My Business naast de zoekresultaten in Google, in Google Maps en bij Google Assistent. Google ziet de potentie in Hotel Ads en hierdoor verkrijgt het een steeds prominentere positie binnen de zoekmogelijkheden.

 

google hotel ads

Waarom is Google Hotel Ads interessant voor jou?

 

Google Hotel Ads zorgt ten eerste voor meer zichtbaarheid voor je vakantiepark of camping. Deze advertenties staan los van de reguliere search advertenties in Google Ads en bieden daardoor een extra plaatsing in Google. Naast het feit dat je meer zichtbaar bent wordt het boekingsproces voor de boeker vereenvoudigd doordat deze meteen op de gewenste accommodatie kan klikken, inclusief de actuele prijzen uit Booking Experts. Dit geeft een flinke boost aan het conversiepercentage, en dat zien we graag!🚀

Door Google Hotel Ads te gebruiken word je ook minder afhankelijk van Online Travel Agencies (OTA’s) zoals Booking.com, Expedia en Bungalowspecials. Doordat ParkCMS van Booking Experts gekoppeld is met Google Hotel Ads, wordt de boeking rechtstreeks via jouw eigen website gemaakt. De OTA’s adverteren zelf ook via Google Hotel Ads, waardoor het des te belangrijker is om zelf hier ook zichtbaar te zijn.

Bovendien betaal je alleen wanneer er wordt geklikt op de advertentie (CPC) óf wanneer er een boeking is geplaatst via Google Hotel Ads (commissie). Met een commissie van 5% tot 10% heb je al een goede uitgangspositie, afhankelijk van het type recreatiebedrijf. Kortom, Google Hotel Ads zorgt ervoor dat je méér zichtbaarheid creëert in het netwerk van Google én directe boekingen genereert.

 

 

Sinds maart 2021 zijn de ‘Free Booking links’ toegevoegd. Net als bij Google Search zie je bovenaan de betaalde advertenties en nu ook onderaan de gratis links met prijzen en beschikbaarheid van types. De eigen officiële website staat ongeacht de prijs die getoond wordt altijd bovenaan. Deze Free Booking Links worden wel alleen toegevoegd, wanneer je al gekoppeld bent met Google Hotel Ads. De links zijn te vinden onder ‘alle opties’, zie hieronder een voorbeeld.

 

free booking links

Wanneer geschikt voor Google Hotel Ads?

 

Om als vakantiepark of camping te kunnen koppelen met Google Hotel Ads moet je voldoen aan twee van onderstaande drie voorwaarden:

  1. Een fysieke receptie waar nieuwe gasten zich inchecken.
  2. Een actief website beheer.
  3. Het fysiek verwelkomen van gasten bij binnenkomst.

Google kijkt hiervoor naar informatie uit Google My Business en de website die gekoppeld is.

Nieuwsgierig?

 

Voor de recreatieparken aangesloten bij Booking Boosters maken veelal al gebruik van Google Hotel Ads. Maak je nog geen gebruik van Booking Boosters, maar wil je wel gebruik maken van Google Hotel Ads? Neem dan contact op via support@bookingboosters.nl.

Related content

You might be interested

Haal alles uit je PMS met onze thematrainigen.

Heb je een vraag over Booking Experts? Dan komt deze terecht bij het Customer Success Team. Door deze vragen te...

Leestijd 2 min

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min