NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Inspiratie
De ontwikkeling van de recreatiebranche; in gesprek met Lars

De ontwikkeling van de recreatiebranche; in gesprek met Lars

Lars
18 september 2023
Leestijd 4 min

Hoe ben je in contact gekomen met Booking Experts?

 

In mijn periode voor Booking Experts was ik vier jaar lang werkzaam bij Vakantiepark Beerze Bulten als marketeer, in die rol kende ik Coen van Rhee die al volop aan de gang was met Booking Boosters. Zo is het balletje gaan rollen.

 

In welke fase bevond Booking Experts zich destijds?

 

Op het moment dat ik begon stonden we aan de vooravond van grootschalige groei. Booking Experts was toen al een zeer stabiele organisatie qua techniek met ervaren developers aan boord. De software was klaar om aan de wereld getoond te worden. We zijn toen verder gaan bouwen, samen met gedreven mensen uit de recreatie, met als doel om vakantieparken te automatiseren en écht verder te helpen. Daarnaast groeide de vraag naar effectieve online marketing om de bezetting op de parken te verhogen en omzet te maximaliseren, en daarmee dus ook de groei van Booking Boosters.

 

Vakbeurs

Wat was je functie toen je hier begon met werken?

 

Ik ben hier begonnen als allround online marketeer in een team van 3 marketeers. We werkten samen aan het succes van onze eerste klanten, welke toen nog op 2 handen te tellen waren. Binnen een jaar breidde het team zich flink uit en veranderde mijn rol geleidelijk mee naar project manager, later marketing manager en vanaf dit jaar als Head of Marketing van Booking Experts & Booking Boosters.

 

Op welke manier heb jij het bedrijf zien veranderen de afgelopen 5 jaar? Wat is er nu anders dan 5 jaar geleden?

 

Om te beginnen bij Booking Experts; de software is natuurlijk nog meer volwassen en toonaangevend geworden. Dankzij de vooruitstrevende software kunnen we ook internationale groei doorzetten, hier wordt ook steeds meer op gestuurd. Wat Booking Boosters betreft zijn we nog meer gaan sturen op performance based marketing, hierdoor zijn onze werkzaamheden nooit gebaseerd op aannames. Dankzij de ontwikkeling van data analyse tools zoals Tableau kunnen wij werken met duidelijke doelstellingen en KPI’s. Door de groei van ons klantenbestand beschikken wij over meer data en kennis van de markt, deze learnings zetten wij weer in.

 

Team vakbeurs

Wat is er zoal veranderd aan de recreatieondernemer anno 2023?

 

De recreatieondernemer is anno 2023 een stuk breder georiënteerd en heeft meer kennis van automatisering en marketing. Vroeger kregen wij van klanten nog geregeld een vast advertentiebudget per maand, hierdoor hadden we op de piekmomenten vaak te weinig budget, en in het laagseizoen juist budget over. Dankzij de real time dashboards krijgen klanten een beter inzicht in hoe de advertentiekosten besteed worden en wat het oplevert. Daardoor kunnen we nu sturen op ratio’s met dynamische advertentiebudgetten. Vertrouwen is de sleutel tot succes!

 

Wat is jouw mooiste herinnering van de afgelopen 5 jaar bij Booking Experts en op welk project dat je hebt neergezet ben je het meest trots?

 

Ik ben vooral heel trots als ik kijk hoe ver we zijn gekomen. We zijn met een team van 3 marketeers gestart bij Booking Boosters, dit is inmiddels uitgegroeid tot een team van 25+ (op moment van schrijven) gedreven marketeers met hun eigen specialismen. Daarnaast ben ik trots op het feit dat we onze kennis delen, bijvoorbeeld bij de onboarding van nieuwe talenten, maar ook via de gastcolleges die we geven op hogescholen. Ook zijn we actief betrokken in adviesorganen van het onderwijs, waardoor we meedenken over de invulling van de lesstof. Persoonlijk gezien ben ik natuurlijk trots op het feit dat wij tegenwoordig het reserveringssysteem en tweetalige online marketing mogen leveren aan Beerze Bulten, waar mijn recreatie roots liggen.

 Klas

Waar zie jij het bedrijf over 5 jaar staan?

 

We bevinden ons momenteel in een flow waar iedereen gigantisch veel energie van krijgt. We zijn aan het internationaliseren en hebben een team vol kwaliteit en ambitie opgebouwd. We willen iedere recreatieondernemer laten zien waarom we zo trots zijn op ons platform. We hebben grootse plannen wat betreft internationalisering en willen de wereld laten zien waarom we zo trots zijn op onze software en marketing. Over 5 jaar verwachten we dan ook vooral over de landsgrenzen grote slagen te hebben gemaakt.

 

Lars, je staat bij ons natuurlijk bekend om je vele quotes en oneliners. Heb je nog een mooie afsluiter?

 

Zeker! Een quote die ik (volgens veel collega’s te vaak) onderstreep heeft betrekking op vakantieparken die te weinig effort steken in hun zichtbaarheid. Ieder vakantiepark is uniek en heeft zijn eigen charmes. Het is essentieel om dit bij de juiste doelgroep kenbaar te maken. Hoe kun je anders immers gevonden worden en succesvol zijn ten opzichte van de buurman?

‘Ook al kun je geweldig zingen, als je zingt op de maan hoort niemand je.'

Related content

You might be interested

Haal alles uit je PMS met onze thematrainigen.

Heb je een vraag over Booking Experts? Dan komt deze terecht bij het Customer Success Team. Door deze vragen te...

Leestijd 2 min

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min