← Alle artikelen

De geautomatiseerde reis van boeken tot beoordelen

1565946884 906b0115 2 bewerkt
Nikki
14 Jul '20
Hoe ver kun je gaan met het automatiseren van jouw vakantiepark? Denk aan het automatisch inchecken van gasten, automatische toegang tot een openbaar gebouw of accommodatie, en automatisch een voorverwarmde accommodatie voor de gast. In deze blog vertel ik je hoe je jouw vakantiepark automatiseert.

Reservering en betaling verwerken

Een gast reserveert een accommodatie via jouw website. Zorg dat alle informatie kloppend is en dat er geen vragen ontstaan tijdens het boeken. Na het doorlopen van de stappen tot een reservering wil je als ondernemer dat de gast direct online betaalt. Faciliteer dit, zodat je gast dit zelf kan doen, bijvoorbeeld door middel van een koppeling met een betaalprovider. Hiermee hoef je de betalingen niet meer zelf te regelen.

Informatie delen met de gast

Voorafgaand aan een verblijf wil je de gast gepersonaliseerde informatie toesturen per e-mail. Echter wil je hier zo min mogelijk werk aan hebben. De oplossing? Automatisering. Denk aan het versturen van aanreisinformatie, informatie over het corona-beleid op locatie of de mogelijkheid om de reservering te upgraden. Ook wil je zo veel mogelijk de betalingsherinneringen automatiseren, indien van toepassing op de reservering. Lees nu drie tips voor het versturen van automatische e-mails.

Toegangssystemen voor soepele doorgang en inchecken

Om een soepele toegang tot het park te bieden, kun je koppelen met een leverancier van slagbomen. Is een reservering volledig betaald? Dan kan de gast automatisch ingecheckt worden door het kenteken van de auto te scannen. Hiermee wordt de incheckprocedure een kort proces. Dit bespaart veel tijd op drukke aankomst- en vertrekdagen.

Regel de toegang tot accommodaties of openbare ruimtes met gekoppelde toegangssystemen. Denk hierbij aan toegang middels deurcodes voor accommodaties, polsbandjes bij de speeltuin of gautomatiseer de toegang tot het zwembad op verschillende manieren.

Meterstanden uitlezen en thermostaten automatiseren

Ook zijn er koppelingen om thermostaten uit te lezen, zoals de thermostaten van ICY. Vanuit de software kun je vanaf de receptie alle aangesloten accommodaties inzien. Je hoeft dus niet meer naar de accommodaties om de standen ter plaatse uit te lezen. Gasten kunnen zelfs aankomen in een voorverwarmde accommodatie. Ook dit levert jou extra tijd op, want je hoeft niet meer naar de accommodaties om de verwarming aan te zetten.

Beoordeling van het verblijf

Na het uitchecken ben je benieuwd hoe de gast het verblijf ervaren heeft. Automatiseer het versturen van beoordelingsformulieren, zodat je het niet handmatig hoeft te doen. Beoordelingen helpen jou interne processen te verbeteren, maar geven potentiële gasten - wanneer uitgelicht op de website - ook een goed beeld van jouw vakantiepark.

Benieuwd hoe Booking Experts jouw vakantiepark automatiseert?

Wij zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van geautomatiseerde processen op vakantieparken, campings, hotels en andere verhuurorganisaties. Mede door koppelingen met touroperators, toegangssystemen, betaalproviders en boekhoudpakketten is dit mogelijk, zodat jij je kunt focussen op het belangrijkste: de gast een geweldige vakantie bezorgen! Neem nu contact met ons op!

Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.