← Alle artikelen

De Payment Service Provider voor online betalingen

1565946884 906b0115 2 bewerkt
Nikki
21 Jun '21
Als vakantiepark wil je dat men zoveel mogelijk direct online aan jou betaalt. Voor de gast moet dit veilig zijn en jij wil dat de betaling automatisch verwerkt wordt. Om dit te bereiken, kun je samenwerken met een betaalprovider die de betalingen doorstuurt naar jouw reserveringssysteem.

Veilig en eenvoudig online betalen

Een betaalprovider, ofwel een PSP: Payment Service Provider, verwerkt betalingen die gasten aan jou voldoen. Gasten ontvangen direct een reserveringsbevestiging nadat zij de (aan)betaling voldaan hebben. Door de koppeling tussen de PSP en het reserveringssysteem kun jij de actuele betaalstatus van de reservering direct inzien. Moet je gast later nog een deel betalen? Verwerk dan een betaallink in je bevestiging, zodat de gast altijd toegang heeft tot de betaalomgeving. Daarmee biedt een PSP in combinatie met een reserveringssysteem veel gemak voor jou én je gast.

Kies de juiste betaalmethodes

Jij kiest welke betaalmethodes je aanzet bij een PSP. Denk aan iDEAL, Bancontact, PayPal, Apple Pay en Mastercard. Een ruime keuze aan betaalmethodes maakt het plaatsen van een reservering erg aantrekkelijk voor gasten uit verschillende landen. Het is dus verstandig om voor je doelgroep de belangrijkste betaalmethodes te selecteren. Wil je Duitse gasten aantrekken? Zorg dan voor een Duitse betaalmethode, want zij kunnen niet betalen met bijvoorbeeld het in Nederland populaire iDEAL.

Hierbij een overzicht van de meest gebruikelijke betaalmethodes voor Nederland, Duitsland en België. Het is een must om deze aan te bieden:

Nederland: iDEAL, Apple Pay, Maestro; Duitsland: Paypal, Giropay, SOFORT Banking; België: Bancontact, Belfius, KBC/CBC.

In de meeste gevallen betaal je per betaalmethode, per betaling, een klein bedrag. In het portaal van de PSP heb je inzicht in welke betaalmethodes bij jou veel gebruikt worden. Zo kun je ook achteraf bijsturen op de door jou gekozen betaalmethodes.

Trend: steeds meer online en via mobiel

Het gebruik van een PSP sluit volledig aan bij de trend die noodgedwongen te zien is: mensen betalen nu zoveel mogelijk online om direct contact te voorkomen. Deze enorme groei in online betalingen is te ‘danken’ aan de Corona periode. Wij zien ook dat gasten steeds meer via hun mobiel betalen. Vanuit PSP Mollie wordt zelfs gesproken over een stijging van het aantal mobiele betalingen met factor 1,5.

Implementatie

Vaak zijn de tarieven per betaalmethode transparant. Kies de betaalmethodes die bij jou en je doelgroep passen. Je kunt altijd bijsturen door extra betaalmethodes aan te zetten of bestaande betaalmethodes uit te zetten. Doordat het reserveringssysteem en de PSP met elkaar communiceren, wordt betalingen innen van gasten een gestroomlijnd proces.

Meer informatie? Neem dan contact op met mij of mijn collega’s via support@bookingexperts.nl.

Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.