NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Team en cultuur
Duurzame inzetbaarheid bij Booking Experts

Duurzame inzetbaarheid bij Booking Experts

Maureen
15 september 2023
Leestijd 3 min

'Vooruitgang gebeurt niet door te zitten en te luisteren, maar door te ervaren en te doen’ - Dat las ik in een interessant artikel over duurzame inzetbaarheid van werknemers. In deze blog vertelt Maureen over de manieren waarop Booking Experts ervoor zorgt dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan. - Waar moet je aan denken?

Binnen Booking Experts is één van mijn taken het begeleiden van medewerkers. Daarbij geloof ik in het feit dat een werkomgeving bepalend is voor het succes van het bedrijf en zijn medewerkers. Door open communicatie te stimuleren, kun je als persoon en als medewerker groeien. Wij rekenen medewerkers daarbij niet af op fouten, maar stimuleren het nemen van verantwoordelijkheden. Op deze manier proberen we commitment te ontwikkelen en voorkomen we dat medewerkers zich beperkt voelen.

 

Je eigen doelen vaststellen

Functioneringsgesprekken hebben we al lang afgeschreven, daar doen we bij Booking Experts niet aan. In plaats daarvan plannen wij elk kwartaal een Doelen Gesprek in met onze medewerkers. Hierbij krijgen zij de kans om voor zichzelf één of meerdere doelen te stellen. Hierbij stelt de medewerker zich de vraag; “Wat zou ik over een jaar willen bereiken binnen Booking Experts?” Onze wedervraag is dan vaak: “Als je dat wil bereiken, wat zou dan de eerste stap zijn om dit te kunnen realiseren?” Het hoofddoel verdelen we onder in kleine, goed te realiseren subdoelen, vanzelfsprekend met het oog gericht op het oorspronkelijke doel.

Hierbij kijk je natuurlijk naar de kwaliteiten van een medewerker, maar ook zeker naar de persoonlijke inbreng. De focus ligt op hetgeen dat de medewerker leuk vindt om te doen en waar hij/zij goed in is. Ondanks het feit dat er geen baan te bedenken is waarbij je alleen maar kunt doen wat je leuk vindt, geloof ik er stellig in dat als je een werknemer de ruimte geeft, zij veel beter werk gedaan krijgt in minder tijd.

 

Liever een foute beslissing dan geen beslissing

Om persoonlijke groei te kunnen doormaken, zal je ongetwijfeld op een punt komen waar je een beslissing moet nemen. Wij vinden het belangrijk dat een medewerker zich vrij voelt om zo’n stap te nemen. Daarbij komen wij liever tot de conclusie dat de genomen stap, mits goed overwogen en onderbouwd, niet heeft gebracht wat je in gedachten had, dan dat je de stap niet neemt en je dus niet verder komt.

 

Een goede werksfeer zorgt voor minder stress

Wij zijn blij met het feit dat we elke dag opnieuw druk zijn met ons werk. Daar moet je echter wel mee kunnen omgaan. Als werkgever geloof ik er sterk in dat een medewerker zelf het beste aanvoelt wanneer hij of zij het minst creatief en/of productief is. Dat is het moment dat je uit je werkproces moet stappen en even je gedachten moet verzetten. Pak een boek en ga in de lounge lezen, trek je jas aan en ga een stuk wandelen of vraag een collega om een potje tafeltennis 🏓 of darts te spelen. Je zorgt zelf wel dat je per dag gemiddeld 8 uur werkt, dat hoef ik je niet te vertellen. Op dagen dat je productief bent maak je misschien wat meer uren en wanneer het niet lukt wat minder. Een werkdag hoeft niet perse van 08.30 tot 17.00 uur te zijn. Bij Booking Experts bepaal je zelf wanneer jij het best functioneert.

Elke dag wordt er gezamenlijk geluncht, regelmatig wordt er een etentje georganiseerd en elke eerste vrijdag van de maand hebben we een gezellige vrijdagmiddagborrel.

Door te zorgen voor een goede werksfeer, een open onderlinge communicatie tussen medewerkers én een open communicatie tussen werkgever en medewerkers heerst er een leuke werksfeer. Hierdoor zorgen wij ervoor dat iedereen, ondanks de druk die van tijd tot tijd flink toeneemt, met plezier naar het werk gaat.

 

 

 

Related content

You might be interested

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min

5 Tips om efficiënter te werken met kostenposten

Kostenposten zijn een mooie manier van ‘Upselling’ en bieden je als recreatiebedrijf de mogelijkheid om je winst te...

Leestijd 3 min