← Alle artikelen

Een snel en betrouwbaar WiFi-netwerk in de recreatie voor jouw gasten

Maureen
31 Aug '22
In deze gastblog van Conceptmobile delen we graag het belang van een snel en betrouwbaar WiFi-netwerk in de recreatie met je. Er wordt toegelicht waar een goed netwerk aan moet voldoen en welke oplossingen er zijn. Ook maak je kennis met WiFi-ticket, door de directe koppeling met Booking Experts is het regelen van WiFi voor én door je gasten super eenvoudig.

Een goed internetnetwerk in de recreatiebranche is tegenwoordig onmisbaar. Potentiële gasten checken tijdens het boeken vaak eerst of er een goede internetverbinding is. Als deze er niet is kun je zelfs boekingen mislopen. Bovendien stijgt het datagebruik van internet elk jaar fors en worden de gebruikerseisen steeds hoger.

In deze blog leggen we uit waar een goed netwerk in de recreatiebranche aan moet voldoen, welke oplossingen ervoor zijn en dat het in veel gevallen mogelijk is om je bestaande netwerk weer van deze tijd te maken. Lees snel verder.

Hoe ziet een goed WiFi-netwerk in de recreatie eruit?

In tegenstelling tot thuis, heb je op een camping of vakantiepark vaak te maken met grote aantallen gebruikers. Om dit zonder problemen te laten functioneren is er veel meer nodig dan alleen het plaatsen van een router. Alle componenten in een netwerk dienen nauwkeurig op elkaar afgestemd te worden.

Door het toepassen van ‘breedband management’ zorg je ervoor dat er altijd een goede en betrouwbare WiFi-verbinding is en het volledige internetsignaal bij de eindgebruiker terecht komt. Hieronder leggen we uit hoe breedband management gerealiseerd kan worden met verschillende technieken.

Infratechnieken voor internet in de recreatiebranche

Er zijn verschillende technieken toe te passen in de recreatiebranche. De eerste methode is HFC (Hybrid Fibre Coax), dit is een netwerk met een combinatie van glasvezel en coax. Een andere optie is Docsis (Data Over Cable Service Interface Specification). Bij deze oplossing wordt zowel beeld en geluid (tv en radio) als internet getransporteerd via coaxkabels. Tot slot: glasvezel. Dit netwerk bestaat uit erg dunne vezels van glas en is daardoor een erg snelle internetverbinding.

Welke oplossing geschikt is voor jouw camping of recreatiepark is heel erg afhankelijk van de huidige situatie, wensen en het budget.

Hoe wordt WiFi verdeeld in een recreatiegebied?

Er zijn verschillende technieken waarop WiFi verdeeld kan worden naar de eindgebruiker. Dit kan via geavanceerde outdoor WiFi acces points, welke het terrein voorzien van goed internet in 2,4 en 5,0 GHz. Hierop kunnen jouw gasten inloggen middels een gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor indoor oplossingen wordt vaak gekozen voor een eigen modem per chalet, huisje of bungalow. Op deze manier wordt er een ‘als thuis’ situatie gecreëerd voor jouw gast.

*Tip: Combineer jullie WiFi-netwerk met ‘WiFi-ticket’. Door een koppeling met Booking Experts kunnen gasten bij het boeken van hun vakantie meteen WiFi-tegoed kopen. Dit voorkomt rijen bij de receptie en medewerkers hebben tijd voor andere werkzaamheden. In de blog ‘Het gemak van de koppeling tussen Booking Experts en WiFi-ticket’ legt Marije Middel, teamleider receptie bij Kampeerdorp de Zandstuve, uit hoe zij dit ervaart. *

Maak kennis met Conceptmobile

Conceptmobile is een partner van Booking Experts op het gebied van internetsystemen. Zij hebben zich gespecialiseerd in WiFi-systemen, internet, TV en infrastructuren in de recreatiebranche.

Internetproviders leggen een internetverbinding aan tot aan de eerste deur, vanaf de straat gezien. Vaak is dit de receptie. De verdeling van de internetverbinding op het park doen zij niet. Daar moet je dus als recreatieondernemer zelf voor zorgen. Conceptmobile zorgt ervoor dat de internetverbinding wél wordt verdeeld over het hele gebied. Zo kan er op elke plek in het gebied genoten worden van een welverdiende vakantie mét een goede internetverbinding.

Benieuwd wat Conceptmobile voor jouw recreatiebedrijf kan betekenen? Neem dan eens contact met ze op of bekijk de website van Conceptmobile voor meer informatie.

Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.