← Alle artikelen

Hoe onze nieuwe werkwijze zorgt voor meer efficiëntie

1565946815 906b0180 bewerkt
Maureen
12 Jun '19
Misschien is het je de laatste tijd wel opgevallen: er zijn veel updates geweest in Booking Experts. Deze updates zijn mogelijk gemaakt door onze nieuwe efficiënte werkwijze.
1567174407 imac 6054211920363442af 6b08 47a4 811e 95b2e57773cd

Misschien is het je de laatste tijd wel opgevallen: er zijn veel updates geweest in Booking Experts. De meeste updates hebben te maken met één specifiek onderdeel van de applicatie: de taken module. De uitbreiding van de taken module is mogelijk gemaakt door onze nieuwe werkwijze; het werken in teams en in een iteratie. In deze blog vertel ik je er graag meer over!

Technische afdeling, teamprogrammering en iteraties

Binnen Booking Experts werken we met een team van programmeurs fulltime aan het onderhouden en verbeteren van ons product. Sinds vorige maand zijn we gestart met een nieuwe manier van werken voor de ontwikkeling van Booking Experts en het Park CMS.

We zijn gestart met teamprogrammering waarbij in teams van twee of meer collega’s gedurende één iteratie (= periode), samengewerkt wordt aan één onderdeel. In deze iteratie van een maand proberen we een optimale planning te maken waarbij grote en kleine updates gecombineerd worden.

Wat er is gerealiseerd in de afgelopen iteratie

Zoals aangegeven hebben we één iteratie besteed aan de module taken. De volgende wijzigingen zijn hierbij o.a. gerealiseerd:

 • Taken maken voor aankomst;

 • Taken beter kunnen filteren;

 • Bij een taak wordt weergegeven of er gasten ingecheckt zijn;

 • Taken voor andere gebouwen dan verhuuraccommodaties;

 • Taken koppelen aan een reservering;

 • Blokkades toevoegen aan eenmalige taken;

 • Urgente taak aanmaken;

 • Zoekfunctie in takenapp;

 • Overzicht na te kijken taken;

 • en nog meer kleine aanpassingen die het dagelijks gebruik van de module ten goede komen.

Een ander onderwerp in de afgelopen iteratie was Koppelingen. Deze iteratie heeft minder zichtbare aanpassingen voor onze gebruikers, maar hier zijn in dezelfde mate vorderingen gemaakt. Zo is er o.a. gewerkt aan de volgende onderdelen:

 • Koppeling met Booking.com is hervormd, waarmee de weg is geopend voor een volledige content creatie vanuit Booking Experts naar Booking.com;

 • Kanaalkenmerken ingevoerd waarmee we de koppeling van HomeAway kunnen realiseren;

 • Koppeling met ICYopgezet waarmee meters gekoppeld kunnen worden aan accommodaties in Booking Experts;

 • HomeAway koppeling gemaakt;

 • FacebookFeed gemaakt waarmee accommodaties ingeladen kunnen worden bij Facebook voor dynamische remarketing;

 • Export voor het gebruik van EasySecure;

 • De mogelijkheid om meerdere koppelingen te maken voor één kanaal.

Inhoud van iteraties

Als er een nieuwe iteratie start, wordt er eerst flink gebrainstormd. Alle ideeën worden verzameld en een select team van programmeurs maakt samen met een deel van onze support medewerkers een selectie uit deze ideeën om uit te voeren.

Bij de selectie wordt gekeken hoe er zo efficiënt mogelijk een planning gemaakt kan worden voor zowel grote als kleine ontwikkelingen. Belangrijke overwegingen zijn de wensen van klanten, de ontwikkelingen die wij als Booking Experts willen maken en de haalbaarheid binnen één iteratie.

Halverwege een iteratie volgt een evaluatie en wordt onderzocht of de planning bijgesteld moet worden en of er extra’s toegevoegd kunnen worden.

Voordelen van deze nieuwe werkwijze

De eerste iteratie is geweest en de reacties van de gebruikers van Booking Experts over de nieuwe uitbreidingen zijn zeer positief. Het werken in iteraties heeft mede daardoor grote voordelen 

Ook intern zijn wij blij met deze manier van werken. Er wordt meer gediscussieerd over een bepaald onderwerp en daardoor kan het team van programmeurs sneller en efficiënter naar een update toe werken. De ontwikkelingssnelheid gaat ook omhoog, omdat programmeurs langer en dieper in één onderwerp duiken. Doordat ze al verdiept zijn, ontwikkelen ze meer vaardigheid op dat onderwerp.

Nieuwe iteraties

Er staan weer twee nieuwe iteraties voor de boeg, Financieel en Zoek & Boek. De komende weken zullen we ons daar volledig op gaan richten en zul je weer de nodige updates op deze gebieden tegemoet kunnen zien.

Welke punten er opgenomen worden in de planning vermelden wij op ons planbord. Dit zullen we met onze gebruikers delen via onze online community.

Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.