← Alle artikelen

Inspiratiesessie bij Vakantiepark Mölke

1607672752 laurelweghorst
Laurèl
26 Jul '21
Maandag 19 juli hebben wij onze tweewekelijkse inspiratie meeting gehouden aan de Regge in Zuna. Onze gastheer Rutger van der Maat vertelde het verhaal over 'zijn' Vakantiepark Mölke en hoe zij gasten een slow living experience bieden. Het voordeel van volledig in de cloud werken is dat we na deze inspirerende sessie onze dagelijkse werkzaamheden konden voortzetten. Mét uitzicht op de Regge + afsluitende borrel.🎈

Vergaderen

Eens in de twee weken houden wij met ons team een inspiratiesessie. We bespreken upcoming trends in de recreatiewereld. Dit keer is er gekozen voor een externe locatie. Zo konden we op deze zonnige en drukke in- en uitcheck dag ervaren hoe de receptionistes en administratie werken met Booking Experts.

Rutger geeft samen met zijn vader en zus Denise leiding aan de twee vakantieparken: Vakantiepark Mölke in Zuna, waar het in 1973 is begonnen en Buitenplaats Holten aan de Holterberg. Beide parken bieden (deels) hetzelfde concept, namelijk Slow Living. Met dat gevoel wil de familie van der Maat gasten altijd het zaterdag- en zondagse gevoel bieden. Dat doen ze door activiteiten te stimuleren, zoals voetballen, het rijden in een green buggy over de Holterberg, kanoën en vervolgens lekker met de familie een (alcoholvrij) streekwijntje of biertje drinken. Zoals Rutger zegt: ‘Gewoon het lekkere weekend-gevoel’. 🍸 🥳

Ook in ons team hebben we collega’s die hun loopbaan gestart zijn op een vakantiepark. De inspirerende woorden van Rutger zorgden ervoor dat collega’s hun positieve herinneringen aan de tijd op een vakantiepark deelden.

1627294122 slack laurel booking experts 2021 07 26 12 02 16

Inspelen op trends

Rutger vertelde over de huidige trends in de recreatiemarkt en hoe zij daar op inspelen. Nederlanders gaan door de corona crisis makkelijker in Nederland op vakantie waardoor de parken in Nederland al snel volgeboekt zijn in het hoogseizoen. Hoe creëer je nou meer ruimte, op afstand, voor meer gasten?

Mölke heeft hierop ingespeeld door in hun achtertuin een pop-up glamping te realiseren. Op de glamping ‘Bij de buren’ heerst een heerlijke festivalsfeer met kampvuren, gezellige lampjes en dat allemaal aan de Regge. De tenten zijn gezellig ingericht, met én zonder privé sanitair.

Meer gasten betekent meer personeel. Mölke heeft stagiaires uit het hele land. Stagiaires beschikken over de actuele en specialistische vakkennis en zijn daarom ideaal inzetbaar. En dat inzetten wordt natuurlijk helemaal makkelijk, als de stagiaires op school al de Booking Experts Academy hebben gevolgd. Met de afgeronde academy’s wordt de inwerktijd versneld. Om deze reden kon een van de studenten bij Mölke zelf op een drukke dag de check-ins en check-out verwerken.

Sinds dit jaar maakt Mölke geen onderscheid meer in de functies van stagiaires, maar wordt iedereen ingezet op allerlei verschillende plekken. Ze rouleren op de verschillende plekken. Denk aan de verhuur van fluisterbootjes, de receptie, de streekwinkel én het animatieteam. Super leuk én leerzaam voor de stagiaires en voor Mölke heel handig, want elke medewerker is breed inzetbaar. 🎂

1627294114 slack laurel booking experts 2021 07 26 12 02 58

Meekijken met de receptie

Na de inspiratiesessie en het interessante verhaal van Rutger hebben we een wandeling gemaakt over het vakantiepark in Zuna. De rondleiding leidde ons langs verschillende accommodaties, van vakantiehuizen tot aan boomhutten. Ook zagen we de kampeervelden en de vele faciliteiten voor jong én oud. Vervolgens hebben we genoten van een heerlijke lunch. 🍴

Maandag in het hoogseizoen is natuurlijk ontzettend druk. Aan mij de eer om mee te kijken met de receptie. Zo kon ik zelf ervaren hoe onze gebruikers in de praktijk werken met Booking Experts. En natuurlijk kon ik direct vragen beantwoorden en medewerkers van tips & tricks voorzien.

Wat doe je op een drukke aankomst- en vertrekdag? Dan breng je de receptie naar buiten! De in- en uitcheck werden dan ook buiten uitgevoerd, dit in verband met de corona maatregelen en de drukte in het hoogseizoen. Dit deden ze met de laptop, en dat kan omdat je met Booking Experts volledig in de cloud werkt. Gasten konden direct in- en uitgecheckt worden. De receptie hoefde dus niet vooraf enorme lijsten klaar te maken en deze achteraf te verwerken. Direct in het systeem én op afstand, hoe fijn is dat?! Als een gast uitcheckte en er moest een spoed taak ingepland worden, dan gebeurde dit gelijk via onze TakenApp. De technische dienst kon daardoor meteen de taak uitvoeren, nog voordat de nieuwe gasten gearriveerd waren. Het optimale gebruik van onze Takenmodule! 🔝

1627289749 monosnap 2021 07 26 10 46 26 png 2021 07 26 10 55 30

Geslaagde dag

Al met al hebben wij, de consultants van Booking Experts, een hele inspirerende dag gehad. Het werken op een externe locatie zullen we vaker inplannen. Familie van der Maat en in het bijzonder Rutger: hartelijk dank dat wij een dag vanaf jullie mooie Vakantiepark Mölke mochten werken!

Lijkt het je leuk om onderdeel van onze inspiratiesessie te zijn net zoals Rutger van Vakantiepark Mölke dit is geweest? Neem dan contact met ons op via support@bookingexperts.nl Wellicht is onze volgende inspiratiesessie bij jou op het vakantiepark.

1627287062 img2431
Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.