NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Deutsch
Deutsch
Home
Team en cultuur
Onze reis: 10 jaar Booking Experts

Onze reis: 10 jaar Booking Experts

Maureen
15 september 2023
Leestijd 6 min

Op 1 februari 2022 bestaat Booking Experts officieel 10 jaar! Dit is een mijlpaal die we graag direct met jullie hadden willen vieren, maar dat houden jullie tegoed. De basis van Booking Experts is echter al ruim voor 2012 gelegd. In deze blog nemen wij jullie graag mee naar het prille begin van Booking Experts, de hoogtepunten van de afgelopen jaren en kijken we ook vooruit, naar de komende 10 jaar en meer die nog zullen volgen.

 

Expert Webdesign en Booking Experts

 

De start van onze reis ligt bij Expert Webdesign. Sinds 2002 is Ali al actief in de software branche. Destijds bouwde hij met Expert Webdesign websites en webapplicaties voor allerlei partijen uit diverse branches. Vanuit de recreatiewereld kwam de vraag om een volledig geïntegreerd CRM pakket met website te maken, hierop volgde de vraag voor een verhuurwebsite. Nadat we dit hadden ontwikkeld bleek echter dat de reserveringssystemen niet geschikt waren voor volledige integratie in een website, en hierdoor kon er niet of slecht online geboekt worden. Dit moest beter, was de conclusie! Het originele plan was het ontwikkelen van een Zoek & Boek, maar door de reeds aanwezige, uitgebreide kennis van de recreatiebranche, zagen we dat er toch meer nodig was. Dus besloten we zelf een reserveringssysteem te ontwikkelen.

Het doel was om een reserveringssysteem te maken waarin alle partijen in één systeem kunnen werken. Hierbij was het vanaf dag één duidelijk dat we zelf directe integraties moesten ontwikkelen met touroperators en de eigen website. Er werd bovendien gekozen voor standaardisatie van het reserveringssysteem. Want in de basis heeft een vakantiepark aan de achterkant altijd hetzelfde nodig. Booking Experts was geboren. We zijn gestart met een klein team maar met een duidelijke visie, een helder doel voor ogen en onafhankelijk van andere partijen met oog voor onze gebruikers.

"De recreatieondernemer de tools te geven waarmee zij de regie over hun eigen park kunnen voeren zonder afhankelijk te zijn van derden."

 

App booking experts

Onze technische ontwikkeling

 

Het ontwikkelen van een compleet reserveringssysteem waarin alle partijen kunnen werken en waar externe partijen direct mee kunnen koppelen, gaat niet over één nacht ijs. Aangezien we zowel het reserveringssysteem als de integraties met andere partijen zelf ontwikkelden. De puzzel hoe alles real-time met elkaar moest communiceren was een hersenkraker. We hebben dit wel met succes weten op te lossen. De basis is toen goed gelegd en hier hebben we nog steeds profijt van.

Al snel volgde ook het ParkCMS, onze gekoppelde website module. ParkCMS is een content management systeem dat 100% geïntegreerd is met Booking Experts middels real-time communicatie onderling. Ook de behoefte om vertaalde content aan te bieden voor de steeds groter wordende groep buitenlandse gasten volgde. Daarom werd Linguist ingebouwd, met één druk op de knop kan een vertaal aanvraag worden verstuurd naar vertalers wereldwijd die direct aan de slag kunnen en de vertaalde content staat direct online op de website én in Booking Experts.

 

Lars en Coen

De groei van Booking Experts

 

De groei van Booking Experts is stabiel. We zijn lang lineair gegroeid volgens het principe ‘eerst één gelukkige gebruiker en dan de volgende’. Deze stabiele groei is ook terug te zien in ons team. We zijn klein begonnen en ondertussen werken er ongeveer 50 medewerkers en stagiair(e)s. De komst van ervaren programmeurs, marketeers, recreatie experts en alle andere toppers is een van onze hoogtepunten. Als we kijken naar onze gebruikers zijn we blij dat we hen nog steeds op dezelfde manier kunnen helpen en te woord kunnen staan als jaren geleden, het persoonlijke contact is een belangrijke drijfveer voor ons. Dit servicelevel vinden we belangrijk en houden we vast.

Bij Booking Experts hebben we onze eigen visie en werkwijze. Zo hebben we onze software ontwikkeling nog altijd in-house, in Enschede. Tevens werken onze programmeurs niet met harde deadlines. We nemen de tijd die nodig is om onze ontwikkelingen goed te doen. Ook leren we van elkaar, elke dag steeds weer. Booking Experts ontwikkelt zich ook continu door. Onze professionals verbeteren dagelijks onze software en ontwikkelen tevens doorlopend nieuwe functies. Waar we ook trots op zijn, is de recente ontwikkeling van onze App Store. Dit idee lag er vanaf dag één en was een wens voor de lange termijn waar een goede basis voor nodig was. Dat we deze stap nu kunnen hebben zetten, is een mijlpaal. Met de App Store wordt Booking Experts meer dan een alles-in-1 reserveringssysteem. Zo kunnen we nu, met trots, zeggen dat Booking Experts een platform wordt!

 

Rob

Booking Experts in de markt

 

Toen we begonnen waren mensen soms sceptisch. We durven ook wel te zeggen dat we toen nogal tegen de gevestigde orde aan hebben geschopt. Maar met een reden: wij geloofden (en geloven nog steeds) dat het beter kan. We volgen dan ook nog steeds onze eigen koers, zo werken we dagelijks aan een krachtig product waar we 100% achter staan. Bij Booking Experts lopen we voor op het gebied van reserveringssoftware voor de recreatiebranche. Zo helpen we onze gebruikers stappen te maken in de moderne wereld van automatisering, zorgen we voor meer omzet, meer tijd voor gasten en een hogere gasttevredenheid.

 

Het volgende station in onze reis

 

Onze reis gaat verder! Ten eerste willen we graag onze huidige gebruikers kunnen blijven helpen, zoals we altijd gedaan hebben. Ook willen we onze stabiele groei doorzetten. Maar we gaan de aankomende tijd ook grote sprongen maken. De groepsboekingen komen eraan en we zijn bezig met Booking Experts Educate, een programma voor interne en externe trainingen. Booking Experts Educate komt voort uit de Academy. Veel scholen werken al met de Booking Experts Academy. Ons doel is om de komende jaren nog meer scholen te kunnen ondersteunen.

Tevens staat verdere internationalisering op onze agenda. We zijn al aanwezig in meer dan 15 landen maar willen dit graag uitbreiden. Ten slotte streven we ernaar een rijk systeem te maken met de kennis van vele bedrijven en experts gecombineerd. We willen graag zoveel mogelijk waarde toevoegen voor zoveel mogelijk mensen en van Booking Experts een kennisplatform maken voor recreatiebedrijven.

10 jaar booking experts

Onze hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar

 

Hieronder nemen we je mee in enkele van onze hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar:

  • De groei van het team tot bijna 50 recreatie experts.
  • De groei van onze gebruikers door de jaren heen. Van campings tot vakantieparken en van hotels tot resorts, in meer dan 15 landen.
  • Programmeurs en andere experts die lang bij ons in dienst zijn, zo bouwen we een collectief brein op.
  • De lancering van de App Store.
  • Een gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren reserveringssysteem.
  • De ontwikkeling van een volledig geïntegreerd ParkCMS.
  • De ontwikkeling van een eenvoudig te gebruiken vertaalsysteem.
  • De Booking Experts Academy.

Booking Experts, ooit begonnen als ‘new kids on the block’ en nu onderdeel van de marktleiders van softwarebedrijven in de recreatiebranche.

“Hoe streven wij naar perfectie? Door innovatief en gedreven te zijn, vanaf dag één. Wij ontwikkelen voor de lange termijn en tillen de recreatiesector naar een hoger niveau. Ons doel is om minimaal 10 jaar voorop te blijven lopen!” - Ali Ilboga

Aan onze gebruikers: bedankt voor jullie vertrouwen, input en motivatie. Op naar de volgende 10 jaar!

Related content

You might be interested

Haal alles uit je PMS met onze thematrainigen.

Heb je een vraag over Booking Experts? Dan komt deze terecht bij het Customer Success Team. Door deze vragen te...

Leestijd 2 min

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min