NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Gebruikers verhalen
Samenwerking van 5 jaar tussen De Boshoek en Booking Experts

Samenwerking van 5 jaar tussen De Boshoek en Booking Experts

Lisa
13 september 2023
Leestijd 6 min

Ter ere van ons 10 jarig jubileum hebben we een aantal van onze trouwe gebruikers gevraagd om eens samen te kijken naar hun ontwikkelingen van de afgelopen jaren en hoe wij met Booking Experts daarbij ondersteund hebben. Recreatiepark de Boshoek werkt sinds 2017 met ons alles-in-1 reserveringssysteem en maakt sinds 2018 tevens gebruik van de diensten van Booking Boosters. Nori ging met operationeel directeur Chantal van Swieten in gesprek!

 

Een introductie van Recreatiepark De Boshoek

 

Recreatiepark De Boshoek is sinds 1968 een familiebedrijf en ooit begonnen als kleinschalig chaletpark. In de jaren die volgden, is het bedrijf gegroeid; er kwamen meer soorten accommodaties bij, men kon ook gaan kamperen en het aanbod aan faciliteiten werd uitgebreid. Ondertussen staat de derde generatie van de familie Otter aan het roer. Een nieuwe focus ligt op de dagrecreatie en hier zet De Boshoek recentelijk ook sterk op in. Chantal werkt sinds 2013 bij De Boshoek en is sinds 2021 operationeel directeur.

 

chantal de boshoek

De ontwikkeling van De Boshoek en Booking Experts

 

Chantal vertelt dat De Boshoek in 2017 is overgestapt naar Booking Experts. Dat was destijds voornamelijk vanwege het feit dat hun oude reserveringssysteem weinig flexibel was en ook weinig koppelingsmogelijkheden met touroperators en andere partijen had. De overstap zorgde voor een hogere efficiëntie en leverde een grote tijdsbesparing op. Ook de hogere conversie op de website en de vooruitstrevendheid van Booking Experts werd als positief bevonden aldus Chantal.

Maar ondertussen zijn we 5 jaar verder en is De Boshoek niet meer hetzelfde bedrijf als in 2017 en is Booking Experts niet meer hetzelfde product als in 2017. De afgelopen jaren is De Boshoek met name blij met de steeds groeiende selectie aan koppelmogelijkheden en apps van Booking Experts. Als voorbeeld noemde Chantal de kentekens en de automatisering die hieruit voorkomt. Gasten kunnen zelf hun kenteken invoeren in de Mijn Omgeving, vervolgens kunnen ze middels Moov door de slagboom van ST&D rijden, worden ze automatisch ingecheckt en de front office weet dat ze even later langs kunnen gaan voor de kennismaking en verdere informatie.

 

luchtfoto de boshoek

Functionaliteiten in de praktijk bij De Boshoek

 

Veel van de nieuwe en al bestaande functionaliteiten van Booking Experts worden gebruikt door De Boshoek. Zo was de introductie van het in- en uitchecken op alle dagen van de week een positieve ontwikkeling, aldus Chantal. Hierdoor kon De Boshoek de vaste aankomst- en vertrekdagen (maandag en vrijdag) loslaten. Ze gingen meer als een hotel opereren en dit leverde ook extra boekingen op van gezelschappen die maar een kort weekend wilden komen. En korte verblijven hebben een hogere besteding bij De Boshoek. Gasten die kort op het park verblijven, eten namelijk vaker op het park en boeken vaak meer faciliteiten. Flexibel aankomen levert hen dus meer omzet op!

Kostenposten worden bij De Boshoek ook slim ingezet zodat gasten ook actief bij gaan boeken. Dit zorgt voor extra omzet maar ook voor extra service naar de gast toe. Extra services die het gemak en de beleving van de gast verhogen maar tegelijk voor een extra omzet mogelijkheid zorgen, staan ingesteld in de kostenposten. Zoals de broodjesservice of het Valentijnswelkom.

"In het begin deden wij nog niet zo heel veel met de kostenposten, gewoon wat iedereen deed. Maar we zijn meer bijzondere kostenposten gaan introduceren en merkten dat dit werd geboekt." - Chantal van Swieten

De Boshoek maakt tevens veel gebruik van de statistieken binnen Booking Experts. Naast de vele inzichten die deze geven, sturen ze ook op de waarderingscijfers van gasten. Bij positieve reacties vragen ze of de recensie online geplaatst mag worden. En bij een minder goede waardering neemt de Vakantiecoach contact op wanneer er tijdens het verblijf geen melding is gemaakt.

Ook de Takenapp van Booking Experts wordt als een positieve ontwikkeling gezien. Bij de Boshoek werken ze enkel nog de Takenapp op alle afdelingen en niet meer met andere planningssystemen. Met name de geautomatiseerde taken zorgen voor een verhoogde werkefficiëntie. Zo worden onder andere pre arrival calls, legionella checks, animatie tours en gevonden voorwerpen geregistreerd in de Takenapp naast de gebruikelijke schoonmaak en technische dienst taken. Tevens kunnen gasten via hun gastenapp van WeMa Mobile, welke direct gekoppeld is met Booking Experts, een storing melden die direct wordt ingepland bij de technische dienst. De front office is er dus tussenuit gehaald.

 

accommodatie de Boshoek

Automatisering met behulp van partners bij De Boshoek

 

De Boshoek werkt met veel partners die een app of directe koppeling hebben binnen Booking Experts, dit helpt hen automatiseren. Het bovenstaande voorbeeld van het kentekensysteem van Moov en de slagbomen van ST&D is daarvan een voorbeeld. Maar ook de zwembadtickets lopen via Moov én de Recreatheek. De koppeling met ICY zorgt voor een warm welkom in de accommodaties en het afstellen van de ampères op het 5-sterren kampeerpark en Easy Secure wordt langzaam uitgerold met automatische sloten. En zo zijn er nog veel meer (touroperator)koppelingen die van toegevoegde waarde zijn voor De Boshoek.

Deze apps en koppelingen zorgen voor een automatisering van werkprocessen waardoor de medewerkers meer tijd overhouden voor de gasten. Ook zorgen ze voor een tijds- en energiebesparing evenals een hogere gast- en medewerkerstevredenheid. Het grote voordeel van de App Store en de andere koppelingen is volgens De Boshoek dat alles in één scherm te vinden is en alles gekoppeld is aan een reservering.

"Wanneer wij kunnen automatiseren, betekent dat niet dat we een personeelslid naar huis sturen. Maar dan kunnen wij hem/haar juist inzetten voor een nóg betere gastbeleving." - Chantal van Swieten

 

De marketing van De Boshoek

 

Naast hun eigen online en offline marketingteam maakt De Boshoek sinds 2018 ook gebruik van de diensten van Booking Boosters. Zij verzorgen voor De Boshoek effectieve SEO werkzaamheden, paid advertising (Google Ads en Bing Ads), social media advertentie campagnes en affiliate marketing. Dit levert hen, nog steeds, een jaarlijkse groei op van reserveringen en de omzet maar ook een betere online vindbaarheid.

Rick en Chantal noemen dat ze met name blij zijn met Booking Boosters vanwege hun expertise in de recreatiebranche. De recreatie is namelijk een aparte tak van sport in de marketingwereld in verband met de beperkte voorraad en de optimalisatie hiervan. Dit snappen ze bij Booking Boosters en ze ondersteunen het eigen marketingteam van De Boshoek op het online marketing vlak.

 

Receptie de Boshoek

De visie van De Boshoek op de recreatie en de toekomst

 

Ze zijn nog lang niet klaar bij De Boshoek! Er liggen nog vele wensen voor de toekomst. Zo willen ze graag verder doorgroeien met het park en hun merk. Tevens willen ze nog meer gaan inzetten op dagrecreatie. Wanneer gevraagd wordt naar hun visie op automatiseren in de recreatiebranche geeft Chantal aan dat dit uiteindelijk zorgt voor een betere gastbeleving omdat je nog meer tijd en aandacht hebt voor de gast. Wanneer processen geautomatiseerd kunnen worden, blijft er meer tijd over om aandacht te geven aan de gast. Zo kun je beter inspelen op de behoefte van de gast en ook meer omzet creëren. Vooral de simpele processen kunnen vereenvoudigd en geautomatiseerd worden.

Ook benieuwd wat Booking Experts voor jou en jouw recreatiebedrijf kan betekenen? We komen graag vrijblijvend met je in contact!

Related content

You might be interested

Haal alles uit je PMS met onze thematrainigen.

Heb je een vraag over Booking Experts? Dan komt deze terecht bij het Customer Success Team. Door deze vragen te...

Leestijd 2 min

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min