NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Team en cultuur
Traineeship bij Booking Boosters

Traineeship bij Booking Boosters

Yessie
13 september 2023
Leestijd 5 min

In deze blog vertelt Yessie over haar traineeship bij Fast Forward van Saxion dat ze na haar studie volgde. In twee jaar tijd ging ze bij drie verschillende bedrijven aan de slag om erachter te komen wat ze leuk vond en waar ze goed in was. Haar derde opdracht voerde ze uit bij Booking Boosters. En dat bleek een succes: na 9 maanden werkt ze namelijk nog steeds bij Booking Boosters en daarmee heeft ze een baan gevonden waar ze helemaal op haar plek zit!

 

Traineeship voor young professionals

 

In 2020 ben ik na mijn studie begonnen met het traineeship van Fast Forward van Saxion. Als Fast Forward trainee maak je binnen twee jaar tijd kennis met drie bedrijven op verschillende posities. Daarnaast zorgen wekelijkse masterclasses voor een optimale persoonlijke ontwikkeling. Het traineeship is bedoeld voor afgestudeerde hbo- en wo-studenten die nog niet zoveel werkervaring hebben, willen ontdekken waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en wat hun ideale carrièrepad is. Als organisatie/bedrijf haal je een young professional binnen die gelijk mee kan draaien en zich optimaal wil ontwikkelen. Trainees kunnen worden ingezet voor dagelijkse werkzaamheden of voor het uitvoeren van een project waar je als bedrijf al langere tijd mee aan de slag wilt.

 

Yessie trainee

Na de studie Tourism Management

 

Tegen het einde van mijn studie begon ik na te denken over wat ik wilde gaan doen na mijn afstuderen: werken of doorstuderen? Ik wist het eigenlijk niet zo goed. De studie die ik heb gevolgd, Tourism Management (voorheen HTRO), is ontzettend breed. Je krijgt heel veel verschillende vakken, van destinatiemarketing, waardecreatie en smart tourism tot Spaans, bedrijfseconomie en evenementenorganisatie. Het mooie hieraan is dat je je heel breed oriënteert, maar de valkuil is (vond ik) dat je niet op alles even diep ingaat, waardoor je niet helemaal zeker weet wat je nu écht leuk vind. Het Fast Forward traineeship leek mij de uitgelezen kans om erachter te komen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Na een motivatiebrief, pitch gesprek en motivatiegesprek was ik aangenomen en mocht ik vanaf augustus 2020 starten met het traineeship.

 

Masterclasses op de vrijdagmiddag

 

Iedere vrijdagmiddag kom je als trainee samen met andere trainees uit je groep. Ik zat bijvoorbeeld in de Enschede groep. We begonnen met verschillende masterclasses over persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier leerde je jezelf kennen en leerde je om grenzen aan te geven. Daarnaast hebben we het tijdens masterclasses gehad over ondernemerschap, projectmanagement, innovatie en hoe je je tijd het makkelijkste kunt inplannen. Allemaal onderwerpen die je kunt toepassen op je werk. Ook mochten we eigen masterclasses organiseren en sprekers uitnodigen. We hebben bijvoorbeeld eens mogen luisteren naar Arjan Erkel, die vertelde over de tijd dat hij ontvoerd werd door gewapende moslim-rebellen in Dagestan en 607 dagen lang werd opgesloten. Hij vertelde ons over positiviteit, wilskracht en macht. Echt iets wat ons allemaal is bijgebleven. Daarnaast was het heel leerzaam om wekelijks samen te komen met andere trainees en te sparren over hoe het gaat op je werk en waar je tegenaan loopt. Ik heb dus zeker wat gehad aan de masterclasses.

 

masterclasses

 

De eerste en tweede opdracht

 

Voor mijn eerste opdracht wilde ik op zoek naar iets richting de marketing en/of communicatie. Dit was iets wat me altijd al aansprak en waar ik ook wel het een en ander over had geleerd tijdens mijn studie. Ik had wel voor mezelf bedacht: ik ga niet de toerisme & recreatie branche in. Vooral omdat ik niet wist waar de mogelijkheden lagen, weet ik nu. Voor mijn eerste baan kwam ik terecht bij Lectoraat Mechatronica, een afdeling binnen Saxion. Totaal wat anders, maar het leek me een mooie uitdaging. Ik mocht aan de slag als communicatiemedewerker en hield me voornamelijk bezig met de website en social media. Na deze eerste 8 maanden dacht ik: oké dit was leuk, maar ik wil toch meer de marketing kant ontdekken. Ik ging aan de slag bij Qredits als content marketeer. Hier kwam ik erachter dat ik schrijven erg leuk vind, het goed kan én dat ik in de marketing verder wilde.

 

Aan de slag als online marketeer

 

Mijn laatste opdracht voor het traineeship: ik hoopte dat dit iets zou zijn waar ik zou kunnen blijven hangen. Een plek waar ik voor langere tijd zou willen zitten en waar ik nog veel zou kunnen leren over mezelf en over hetgeen wat ik leuk vind. Per toeval kwam ik een vacature tegen van Booking Boosters voor online marketeer. Toch weer in de toerisme & recreatie branche, want ik merkte dat ik hier nog geïnteresseerd in was. En het was ook nog eens een marketingfunctie. Na de sollicitatiegesprekken kon ik vanaf februari 2022 aan de slag gaan. Ik kwam in een jong en dynamisch team terecht. Precies wat ik zocht! Er hing een hele fijne sfeer op het werk en in korte tijd leerde ik al heel veel. Het mooie was dat ik ook vanaf de eerste week werkzaamheden kon uitvoeren. Er was een duidelijk plan wat ik ging doen, maar ik mocht zelf ook aangeven wat ik graag wilde leren.

 

Yessie bij Beerze Bulten

Een gave functie in de toerisme & recreatie branche

 

Als online marketeer bij Booking Boosters houd ik me momenteel veelal bezig met SEO-werkzaamheden, social ads, affiliate marketing en een klein stukje verkoop marketing. Ik focus me op het inrichten en optimaliseren van websites, een stukje linkbuilding, ik maak Facebook campagnes en schrijf blogs en nieuwsbrieven. Tot de zomer ging ik nog iedere vrijdag naar de masterclasses, maar na de zomer hoefde dit niet meer. Sinds een aantal weken ben ik officieel geen ‘trainee’ meer. Maar ik heb ook zeker nooit het gevoel gehad dat ik dit was! Ondertussen werk ik alweer 9 maanden bij Booking Boosters en mag ik hier ook blijven werken. Nooit gedacht dat ik zo’n gave functie in de toerisme & recreatie branche zou vinden!

Related content

You might be interested

Haal alles uit je PMS met onze thematrainigen.

Heb je een vraag over Booking Experts? Dan komt deze terecht bij het Customer Success Team. Door deze vragen te...

Leestijd 2 min

Samenwerken en kennis delen: Dit was Embrace 2024

Wauw, het zit er weer op: Embrace Growth 2024. En wat was het fantastisch! Ruim 250 recreatieprofessionals verzamelden...

Leestijd 2 min