← Alle artikelen

Wij blikken terug op 2021

1565946815 906b0180 bewerkt
Maureen
30 Dec '21
2021 was een jaar waarin ons aanpassingsvermogen en dat van de recreatiesector wederom op de proef werd gesteld door de wisselende Corona maatregelen. Maar het zette ook de trend van binnenlands toerisme voort en het belang van automatiseren, werken in de cloud en online marketing werd alsmaar groter. 2021 was voor ons dan ook een jaar waarin wij onze stabiele groei wederom mochten voorzetten. We delen graag enkele leuke feiten en cijfers met jullie!

Booking Experts hoogtepunten in 2021

In 2021 hebben we ook diverse hoogtepunten meegemaakt binnen ons bedrijf en met onze partners. Zo hebben we de App Store gelanceerd. Inmiddels zijn er al 27 apps beschikbaar. Ook zijn er 66 andere koppelingen met onze partners aanwezig. De eerste gesprekken voor nieuwe apps staan ook alweer op de agenda. Tevens hebben we afgelopen november een succesvolle Recreatie Vakbeurs gehad. Naar aanleiding hiervan hebben we vele mooie vervolggesprekken gehad en zijn er ook diverse contracten ondertekend.

In 2021 hebben wij ook enkele grote updates doorgevoerd. Waaronder de nieuwe rechten en permissies voor medewerkers in februari en maart, de arrangementcampagnes in juni, het organisatie overzicht op concern niveau in juli, de master prijslijsten in augustus en het nieuwe reserveringsscherm in december.

Onze gebruikers hebben ook diverse successen mogen vieren waar wij op de zijlijn staan mee te juichen. Zo zijn er 16 van onze gebruikers ANWB 5-sterren camping en 6 van onze gebruikers ADAC Superplatz! Elk jaar mogen er meer van onze gebruikers deze predicaten voeren óf sluiten er nieuwe 5-sterren parken bij ons aan. Ook hier zet onze stabiele groei zich door. Nogmaals van harte gefeliciteerd aan alle winnaars!

In 2021 hebben we, ondanks de maatregelen, ook regelmatig parkbezoeken afgelegd. Maar het grootste deel van ons contact heeft dit jaar online plaatsgevonden. De omstandigheden waren niet zoals gehoopt, maar we hopen in 2022 weer meer op pad te kunnen. Online hebben we dit jaar 21 blogs geschreven en 3 webinars gehost.

1640793505 blog 2021

Booking Experts Academy hoogtepunten in 2021

De Booking Experts Academy heeft ook een succesvol jaar achter de rug. Ten eerste hebben wij ons fysieke schoolboek uitgebracht in samenwerking met de Uitgeversgroep. Hier zijn er in het eerste jaar al bijna 400 van verkocht! Ten tweede hebben we 4 nieuwe scholen mogen aansluiten en werken er daardoor in totaal 10 scholen met onze Academy. In het schooljaar 2020/2021 en 2021/2022 hebben er tot nu toe 283 studenten een Booking Experts certificaat ontvangen, van harte gefeliciteerd allemaal! Tevens hebben we mogen vieren dat we in 2021 van offline naar online zijn gegaan; van een e-reader en een nakijkexamplaar naar een e-learning op eigen tempo. Voor 2022 zijn we al druk bezig met nieuwe plannen, waaronder een naamswijziging voor onze onderwijstak, we houden jullie op de hoogte!

Booking Boosters hoogtepunten in 2021

Ook Booking Boosters heeft een succesvol jaar achter de rug. Ons marketingteam bestaat inmiddels uit 18 marketeers met diverse specialismen, van SEO tot social ads en van SEA tot website en conversie experts. Afgelopen jaar hebben wij 36 nieuwe websites online gezet, één affiliate parkenreis naar Zeeland georganiseerd en vele online en offline gesprekken gevoerd met bestaande én nieuwe partners.

Qua online advertising hebben we het afgelopen jaar mooie stappen gezet. Zo zijn we toegelaten tot het Partnerprogramma van Facebook én hebben we TikTok advertising gestart met een aantal vakantieparken. Op Facebook en Instagram hebben we dit jaar 730 campagnes opgezet voor onze gebruikers die continu worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit heeft geresulteerd in 104 miljoen vertoningen en 4,5 miljoen doorklik acties. In Google Ads hebben wij dit jaar 3319 campagnes opgezet die hebben geresulteerd in 252 miljoen vertoningen en 10 miljoen doorklik acties. Ook hier behoren het doorlopend analyseren en optimaliseren tot onze dagelijkse bezigheden.

1640793858 0c8a4175

Het Booking Experts team

Ten slotte is afgelopen jaar het team van Booking Experts en Booking Boosters uitgebreid met 7 nieuwe collega’s. Ook maakten we kennis met 4 stagiaires. Een goede en verzorgde lunch vonden wij in 2021 ook nog steeds erg belangrijk. Een populair item hier was de kipfilet, hier aten we 360 pakjes van op. Ook genieten we met het team én onze zakenrelaties graag regelmatig van een luxe broodje, zo’n 1.560 luxe belegde broodjes zijn er dit jaar besteld. Bovendien maak je ons team ook blij met wat te drinken, zo dronken we onder andere 2.160 blikjes Spa Rood en 1.180 blikjes Ice Tea Green op. Ook koffie en thee waren favoriet. Zo dronken we 11.000 koppen koffie en gebruikten we 4.250 zakjes thee.

Dit was ons 2021 in een notendop. Vele successen hebben we mogen delen met onze gebruikers, partners en ons team. Door de Corona maatregelen was ons werk soms net even anders dan we gewend zijn, maar door goed samen te werken en vooruit te kijken hebben we mooie stappen gemaakt.

Wij kijken uit naar 2022, samen met onze gebruikers en partners! Tot volgend jaar.

Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.