Booking Experts logo
Toggle menu
Booking Experts logo
 / 
Rein

Mjn naam is Reinier, geboren in 1983, woonachtig in Enschede en sinds november 2016 werk ik fulltime bij Booking Experts. 

Mijn eerste ervaring met programmeren was in 2002 tijdens mijn eerste jaar Informatica op de Universiteit Twente, waar de programmeertaal Java was gekozen voor de vakken die met programmeren te maken hadden. Dit vond ik op zich een goede keuze, aangezien de taal declaratief, gecompileerd en erg strict is. Hierdoor leerde je secuur te werken en kreeg je snelle en duidelijke feedback van de compiler. 

Pas jaren later, in 2007, kwam ik voor het eerst in aanraking met Ruby on Rails via Nedforce. Door Ruby werd het programmeren eigenlijk pas echt een passie voor me, omdat het liet zien dat je programmeerproblemen op een veel beknoptere en elegantere manier kon uitdrukken dan ik tot dan toe gewend was. Zeker in combinatie met Rails. Voorheen had ik al ervaring opgedaan met het bouwen van websites in PHP en in Java met Spring, Struts en JSF, maar dat was een martelgang in vergelijking met het opzetten van een goede, onderhoudbare webapplicatie in Rails.

In mijn tijd bij Nedforce ben ik in eerste instantie betrokken geweest bij de bouw van een CMS voor gemeenten, waarbij toegankelijkheid vanzelfsprekend een must was. Later was ik betrokken bij van projecten van verschillende aard: financiele administratie, projectmanagement, CMS implementaties voor bedrijven en multimedia (het vervangen van UitzendingGemist door npo.nl). Hier ben ik uitgegroeid tot senior RoR programmeur en dus verantwoordelijk geweest voor de bouw van verscheidene webapplicaties.

Booking Experts sprak mij direct aan door de professionaliteit van het team en het enthousiasme waarmee zij bezig waren met het veroveren van de wereld van de vakantieparken. De focus ligt hier niet op het genereren van omzet, maar op het creëren van een werkomgeving waar iedereen zich prettig bij voelt. Op deze manier is een kwalitatief sterk product neergezet dat constant verbeterd en uitgebreid wordt. Ik hoop dat ik het met mijn expertise naar een nog hoger niveau kan brengen!

Buiten werk om ben ik graag buiten en ga ik graag wandelen of naar het strand, lekker de zon in. Als het weer daar niet naar is, kan ik mij ook prima vermaken met een filmpje of een serie. Doordeweeks ben ik ook regelmatig in het zwembad te vinden en in de winter op de ijsbaan. Liever natuurijs natuurlijk, maar helaas komt dat niet meer zo vaak voor. Ooit was ik aan een tenniscarriëre begonnen maar dat is er de laatste jaren niet meer van gekomen. Wellicht dat ik dat binnenkort met één van mijn collega's weer eens kan oppakken.

 1. Bekijk in het Engels
 2. Home
 3. Login
 4. Probeer gratis
 5. Prijzen
 6. Producten
 7. Reserveringssysteem
 8. CMS
 9. Diensten
 10. Zoekmachine optimalisatie
 11. Vertalingen
 12. Professionele fotografie
 13. Overig
 14. Touroperators
 15. Ervaringen
 16. Over ons
 17. Contact
 18. Eigenaren
 19. Werken bij ons
 20. API voor ontwikkelaars
 21. Blog
 22. Word een Booking Expert
 23. Training
 24. Privacyverklaring
 25. Cookies
 26. Recrontopleverancier

Meld je aan voor jouw gratis 14 daagse proefperiode