Booking Experts logo
Toggle menu
Booking Experts logo
 / 
ruud

In 1989 ben ik geboren in Hengelo. Als kind al fanatiek en had ik de passie om dingen te bouwen zoals boomhutten, brommers, motoren en natuurlijk computers (op dat moment alleen nog om te gamen).

Na mijn middelbare school ben ik Werktuigbouwkunde en Industrieel product ontwerp gaan studeren. Na 2 jaar stopte ik met studeren, het ging me niet snel genoeg en van veel opdrachten zag ik het nut niet in. Ik dacht dat ik verder zou kunnen komen zonder school.

Zo startte ik op mijn 18e samen met mijn neef Herman het internetbedrijf Ikdoe.
Ikdoe had als doel om alle evenementen van Nederland in kaart te brengen.
We haalden (net als Google) de evenementen informatie op van meer dan 1000 websites (VVV’s, party flocks, nieuwswebsites etc.).
Samen met 35 stagiaires (verdeeld over 5 jaar) lukte het ons om een mooi overzicht samen te stellen. Dit viel op bij de grote internet spelers zoals Hyves, NU.nl, Microsoft, Telegraaf, Trouw, Tubantia, VVV Nederland. Iedereen wilde met ons werken om gebruik te maken van onze waardevolle data.

Het is ons niet gelukt om een commercieel succes te maken van Ikdoe.
Gelukkig heb ik gigantisch veel geleerd van deze periode. Ik heb leren programmeren, grafisch vormgeven, een team leiden en ik deed ervaring op in het voeren van commerciële gesprekken met grote partijen.
Doordat ik met deze grote partijen om tafel kwam, kon ik een kijkje in de keuken nemen. Hierdoor heb ik gezien dat de bedrijven waar ik tegenop keek niet zo perfect waren als de buitenkant deed vermoeden.
Ik herinner me nog een gesprek met Hyves (in haar hoogtij dagen). Destijds had ik minimale programmeer kennis maar ik moest de programmeurs daar vertellen hoe een bepaalde API zou moeten worden geïmplementeerd.
Vanaf toen heb ik besloten om nooit meer zomaar onder de indruk te zijn van iemands verschijning.

Op het juiste moment ben ik Ali tegengekomen, hij had plannen voor een innovatief product voor de vakantiemarkt. Hij vroeg me of ik onderdeel zou willen zijn van de toekomst van Booking Experts en ik ben enthousiast aan boord gestapt.
Vanaf het begin ben ik betrokken geweest als programmeur, designer en teamleider.
Voor alle aspecten van mijn functie heb ik evenveel passie, ik voel mij vaak nog steeds het kind dat dingen wil maken.

Daarnaast ben ik super trots op wat wij met het team hebben neergezet. Een mooi product zowel aan de voor- als de achterkant.
Onze mensen zijn stuk voor stuk uniek en getalenteerd. Iedere dag leren wij van elkaar.
 

 1. Bekijk in het Engels
 2. Home
 3. Login
 4. Probeer gratis
 5. Prijzen
 6. Producten
 7. Reserveringssysteem
 8. CMS
 9. Diensten
 10. Zoekmachine optimalisatie
 11. Vertalingen
 12. Professionele fotografie
 13. Overig
 14. Touroperators
 15. Ervaringen
 16. Over ons
 17. Contact
 18. Eigenaren
 19. Werken bij ons
 20. API voor ontwikkelaars
 21. Blog
 22. Word een Booking Expert
 23. Training
 24. Privacyverklaring
 25. Cookies
 26. Recrontopleverancier

Meld je aan voor jouw gratis 14 daagse proefperiode