Booking Experts logo
Toggle menu
Booking Experts logo
 / 
Stefan

Mijn naam is Stefan. Ik woon in het prachtige Enschede. Sinds eind 2014 werk ik als software ontwikkelaar bij Booking Experts.

Ik programmeer al zolang ik mij kan herrineren. Mijn vader is ook ingenieur, dus al vroeg kwam ik in aanraking met computers. Onze eerste computer was een MSX. Hierop kon je met een cassettebandje programma's laden. We hadden een paar spelletjes, maar wat mij het meest interesseerde als klein jochie was de simpele programmeertaal MSX BASIC (ik was een beetje een raar kind...). Mijn vader liet mij zien hoe ik met een 'PRINT' commando text op het scherm kon laten verschijnen, en ik was gelijk gefascineerd. Hele boeken heb ik geschreven met 'PRINT' commando's op die MSX.

We gingen ook af en toe bij een oom op bezoek die een betere computer had. Daarop draaide Logo, een programmeertaal waarin je scripts kan schrijven om een cursor in de vorm van een schildpad over het scherm te bewegen. Ik herriner me nog goed hoe ik me daar uren mee kon vermaken terwijl neefjes en nichtjes andere dingen deden die beter bij hun leeftijd paste, zoals schreeuwen en rondrennen.

Ik denk dat ik een jaar of 12 was toen we onze eerste PC kregen, met harde schijf en floppy disks. Hierop draaide de programmeertaal BASIC. Daarin heb ik zelf een aantal computerspelletjes gebouwd, zoals asteroids. Tijdens de middelbare school heb ik veel gespeeld met talen zoals Pascal, Actionscript (Flash), Delphi, C++, en uiteindelijk ook HTML. Voor mijn verjaardag vroeg ik boeken over programmeren. Het was een hobby die grensde aan obsessie.

Na de middelbare school ging ik uiteraard Informatica studeren op Universiteit Twente. Hier maakte ik kennis met PHP en Java, en uiteindelijk ook met Ruby, wat gelijk mijn favoriete taal werd. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk nooit meer andere talen serieus genomen. Tot de dag van vandaag heb ik nooit een andere taal gezien waarin ik met hetzelfde gemak grote complexe projecten bouw. Natuurlijk zijn er talen die specifieke dingen beter doen, maar niet alles.

Ik wilde eigenlijk alleen nog maar met Ruby werken, maar je kan niet altijd krijgen wat je wil. Ik heb na mijn kennismaking met Ruby nog heel wat software gebouwd in Java in PHP. Maar al vrij snel kon ik er niet meer tegen, en werkte ik alleen nog voor bedrijven die Ruby deden. Ook heb ik als freelancer gewerkt, en een tijdje een eigen bedrijf gehad met ons eigen product: sitebox.

Toen ik Booking Experts leerde kennen was ik al snel onder de indruk van de bedrijfscultuur en technische kennis. Al sinds 2014 werk ik hier aan technisch zeer uitdagende projecten. Tegenwoordig ben ik erg geinteresseerd in talen zoals Elixir, en dingen als React, Phoenix en Elasticsearch. Ik probeer altijd een open mind te houden voor nieuwe technologie. Ik leer nog elke dag nieuwe dingen, en dat is het mooiste wat er is. Ik denk niet dat dit werk mij ooit gaat vervelen.

Als ik niet aan het programmeren ben ga ik graag sporten of bier drinken met vrienden. Ook ben ik sinds kort begonnen met meubels maken. Ik vind het mooi om nieuwe dingen te bouwen en nieuwe tools te leren gebruiken. Blijkt dat ik dat met zowel programmeren als met meubels maken naar hartelust kan doen.

 1. Bekijk in het Engels
 2. Home
 3. Login
 4. Probeer gratis
 5. Prijzen
 6. Producten
 7. Reserveringssysteem
 8. CMS
 9. Diensten
 10. Zoekmachine optimalisatie
 11. Vertalingen
 12. Professionele fotografie
 13. Overig
 14. Touroperators
 15. Ervaringen
 16. Over ons
 17. Contact
 18. Eigenaren
 19. Werken bij ons
 20. API voor ontwikkelaars
 21. Blog
 22. Word een Booking Expert
 23. Training
 24. Privacyverklaring
 25. Cookies
 26. Recrontopleverancier

Meld je aan voor jouw gratis 14 daagse proefperiode