← Bekijk alle updates
Reserveringen
09 Feb '22

Bereid je sjablonen voor op toekomstige ontwikkelingen

We zijn nog steeds druk bezig richting het maken van groepsboekingen. Hiermee kun je straks meerdere onderliggende boekingen maken met één reservering. In voorbereiding daarop is er een nieuw sjabloon toegevoegd: Samenvatting van reservering(en).

Dit sjabloon wordt niet als e-mail verstuurd. Je kan het sjabloon namelijk inladen in een ander sjabloon, door middel van een tag. Hiermee kun je straks in de reserveringsbevestiging alle onderliggende boekingen tonen aan de gast. Handig als vader boekt voor de hele familie: hij ziet dan precies terug welke accommodaties geboekt zijn en voor welke verblijfsduren.

Advies:

  • Werk je nog met het standaard sjabloon? Dan passen wij dit direct voor je aan. Je zult hier geen verschil in merken, omdat je voorlopig nog steeds maar één boeking per reservering maakt.

  • Heb je jouw sjablonen gepersonaliseerd? Dan dien je de nieuwe tag zelf te verwerken. Tip: doe het nu alvast. Personaliseer eventueel het huidige sjabloon Samenvatting van reservering(en) en plaats dit in bijvoorbeeld je reserveringsbevestiging. Dan ben je meteen voorbereid als de groepsboekingen update komt.

Hoe doe je dat? Kijk goed welke informatie je wil vervangen door de nieuwe groepsboeking tag.

In de reserveringsbevestiging is dat bijvoorbeeld het blauwe blok. Als je het sjabloon bewerkt, zie je de volgende tag:

{% if reservation.fixed_rentable? -%} {{ reservation.category_name }}: {{ reservation.rentable_identity_name }} {%- else -%} {{ reservation.category_name }} {%- endif %} U komt aan op {{ locals.reservation_start_date }} vanaf {{ reservation.checkin_time }} uur en vertrekt op {{ locals.reservation_end_date }} voor {{ reservation.checkout_time }} uur. U heeft gereserveerd voor {{ locals.reservation_nr_guests }}.

Die je wil vervangen door de nieuwe groepsboeking tag, waarmee je alle onderliggende boekingen inlaadt:

{{ locals.reservation_summary }}

Voor de duidelijkheid: bij een groepsboeking worden, als het zo ver is, alle onderliggende boekingen ingeladen met deze nieuwe tag.

Meer informatie over Sjablonen lees je hier.

P.S. Denk je ook aan de verschillende talen? Je zult het sjabloon in elke taal moeten voorbereiden door de nieuwe tag te plaatsen.

Deze update wordt je aangeboden door

Eelco
Nikki G.
Mis niets van Booking Experts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Beschermd door reCAPTCHA. Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.